Elin elab hetkel South Carolina osariigis Charlestoni nimelises linnas. Temast on saanud kohaliku kristliku kiriku aktiivne liige, ta on leidnud endale armastava abikaasa ja elab õnnelikku elu. “Ma otsustasin Eestist lahkuda 2012. aastal. Esialgselt plaanisin kõigest paariks nädalaks emale külla sõita. Kohale jõudes selgus, et pidin pikemaks jääma — ema taastus tol hetkel õlaoperatsioonist ja kahjuks sai tema mees koondamisteate,” meenutab Elin. Nii jäigi ta esialgu sinna viisa poolt võimaldatud kuueks kuuks. Vahepeal võttis Elini elu aga sootuks uue suuna. “Ma tutvusin imelise inimesega, kellest nüüdseks minu abikaasa on saanud. Kuue kuu möödudes pikendasin oma viisat ning ülejäänu on nüüdseks juba minevik. Ma olen õnnelikult abielus,” räägib naine.

Siiski meenutab Elin põhjamaist koduriiki hea sõnaga: “Eks ma ikka igatsen Eestimaad natuke. See on kodupaik, seal tunnen end kindla ja kaitstuna. Siin oled välismaalasena abitu ja üksik. Kuid kõigega on võimalik harjuda. Koduks pean nüüd siiski Ameerikat. Kõige rohkem igatsen ma oma lähedasi — parimaid sõpru, sugulasi ja nende lapsi.” Ameerika suurteks plussideks on naise sõnul odavam elu ja parem ilm. Mis on aga suurimad erinevused, millega Elin kokku on puutunud? “Peamine erinevus on vast see, et siin võtab kõik nii kaua aega. Paberimajandusega võib minna lausa kuid, Eestis saab kõik asjad paari päevaga aetud. E-riigist ma isegi ei hakka rääkima — pangad kasutavad siin tšekimeetodit, ülekandeid kui selliseid ei tehtagi. Meditsiin on meeletult kallis,” räägib Elin ja lisab: “söömisharjumused on ka väga erinevad, süüakse palju rämpstoitu. Kui menüüs on 15 varianti erinevaid burgereid, siis salateid leidub ehk kaks. Ja inimesed on meeletult sõbralikud, mis kahjuks tegelikult suuremal osal on võlts.” Kaugel maal saab tegelikult end Eestimaa eluga väga hästi kursis hoida. Nii vaatabki Elin regulaarselt arhiivide kaudu Pealtnägijat ja Ringvaadet, kindlasti ei jää ta ilma ka laulupeo ülekandest ja presidendi uusaastakõnest.

Rääkides aga jõulutraditsioonidest rõhutab Elin, et ameeriklased peavad jõuluajast sageli tähtsamaks sealset populaarset tänupüha. “Suurimaks erinevuseks on ilmselt see, et jõule peetakse siin 25. detsembril. Kingid avatakse hommikul ja keegi jõuluvanale luuletuse lugemise pärast muretsema ei pea. Igaüks lihsalt teeb oma paki lahti ja ongi kõik.”

Millised on Elini kõige suuremad jõulusoovid?

“Peamine jõulusoov on minu lähedaste heaolu ja tervis. Soovin ka, et inimesed oleksid rohkem hoolivad ja kaastundlikud.”