Siin on viis minimalistliku toiduvalmistamise nippi, mis muudavad tervisliku toitumise lihtsamaks:

Eelista kvaliteetset töötlemata toitu
Sinu menüüsse võiksid kuuluda puu-, kaun- ja köögiviljad, pähklid, täisteratooted, kala, linnuliha ja munad. Need toiduained on väga toitvad ja - mis veel parem! - maitsvad. Kui keskendud kvaliteetsele toorainele, hakkad tarbima üha vähem igasugust töödeldud toitu.

Kasuta lihtsaid maitseaineid
Kõrge kvaliteediga toiduainete kasutamisel ei pea sa neile palju maitseaineid lisama. Hea oliiviõli, sool ja pipar võib olla täiesti piisav valik. Samuti on heaks variandiks värsked maitsetaimed. Väldi maitseainete ostmist, mida kasutad vaid korra.

Vaata üle oma vürtside valik
Enamik inimesi hoiab kodus suurt vürtside valikut, mida kasutatakse aga väga harva. Tee nüüd üks korralik inventuur ja viska ära säilivuskuupäeva ületanud kraam. Korrastamine muudab söögitegemise kiiremaks ja läbimõeldumaks.

Hoia köök korras
Hoia kappides toiduaineid, mida tarbida regulaarselt. Korras köök kiirendab toidu valmistamise protsessi ja muudab kokkamise meeldivaks tegevuseks. Kasuta selleks vajadusel optimeerimist, sorteerimist ja sildistamist. Tööpinnal hoia nii vähe asju kui võimalik, niimoodi on sul mõnusam toimetada.

Lihtsusta oma köögi tööriistad
Kööki on võimalik osta lugematul hulgal nutikaid abivahendeid. Tegelikkuses ei vaja sa kõiki neid uhkeid vidinaid tervisliku eine valmistamiseks. Vabane üleliigsetest "abimeestest" ja pane need näiteks müüki.

Kuigi toitumine on laiemas mõttes keeruline süsteem, ei pea tervislikult toitumine seda sugugi olema. Kodus valmistatav roog enamasti toitvam ja soodsam kui väljas süües. Sellepärast tasub muuta kodus kokkamine nii meeldivaks kui võimalik.

Allikas: liigume.ee