1. Spaa kinkekaart. Sellega sa ei saa mööda panna. Vali spaa, mille teenuste nimekirjas on rohkem kui maniküür ja pediküür ning temake on rõõmus.

2. Raamat, millest ta on rääkinud. Me teame, see nõuab natuke pingutust ja (oh õudust) kuulamist, kuid kui täppi paned, oled tehtud mees! (“Viiskümmend halli varjundit” on tal tõenäoliselt juba loetud!)

3. Kontserdipiletid. Suvel tulevad Robbie Williams ja Elton John, Viljandi Folk, Rabarock ja sada muud sündmust. Loodetavasti tead oma kallima muusikamaitset ning oskad teda ta lemmikartisti kontserdi piletiga üllatada.

4. Romantikapakett/nädalavahetus spaas. Pole midagi paremat nädalavahetusest ainult kahekesi, teades, et toateenindus on saadaval ja te ei pea kaks päeva voodist välja ronima. Arvuti jäta koju!

5. Ilusad ehted. Mitte odav plastmassist sodi, vaid tõeliselt ilusad ja väärtuslikud ehted, mis sobivad tema stiili ja iseloomuga. Need maksavad küll paraja kopika, kuid unusta kordki elus koonerdamine ja paku oma armsamale seda, mida ta väärib.

6. Maiasmokale (kes ei pea pühade ajal dieeti!) võib alati viia šokolaadi, aga mitte odavat ja kiisupildiga piimašokolaadi, vaid kvaliteetset tumedat šokolaadi. Et kink arvesse läheks, peab seda olema palju!

7. Valmista ise jõululõuna või -õhtusöök. See ei tähenda seda, et teed külmiku ukse lahti ja tõstad sealt valmis küpsetatud liha välja, vaid seda, et sa koostad ise menüü, käid ise poes, hakid ise sibulad ja salatid, küpsetad ise liha, katad ise laua, avad veini ja kutsud alles siis oma naise lauda.

8. Kui pliit, ahi, külmkapp, laualamp, tool, laud vms majapidamises hädavajalik ese on juba tükimat aega katki ja su kallim näägutab su kallal sel põhjusel hommikust õhtuni, too selle asemele uus või paranda vana ära. Usu, see on parem kink kui jõululaupäeva hommikul “korraks poes ära käia” ja naasta mingi täiesti mõttetu suveniiri või kunstlilledega.

9. Puhkus (veelgi parem — puhkusereis) rõõmustab väsinud pereema alati. Kui raha kulutada ei saa või ei raatsi, vabasta ta kuuks ajaks koristamisest, nõude pesemisest, laste kooli viimisest, kokkamisest vms igapäevategevustest, mis on tohutult tüütud ja võtavad viimsegi jõuvaru.

10. Midagi, mida ta on alati tahtnud, millest ta on sulle rääkinud, kuid pole raatsinud või jõudnud veel ise osta. See võib olla mõni mööbliese, nipsasjake, vidin autosse või kontorisse vms. See võib olla ka mõni täitsa tühine ja odav vidin, aga me oskame hinnata seda, et sa oled kuulanud ja meelde jätnud ning viitsinud vaeva näha ja selle asja ära tuua!