… Eestis on kuuse tuppatoomise komme veidi üle 100 aasta vana. Kuna algul kuusele jalga ei valmistatud, riputati kuusk latvapidi lakke või pandi pingile, millel oli keskel auk. Esialgu kaunistati kuuske õunte, präänikute ja kommidega, hiljem juba ka poest ostetud ehetega.

… kuuse tuppa toomise komme on arvatavasti alguse saanud Saksamaalt Elsassist, vanade germaanlaste talvevaimu austamise kombest. Nad uskusid, et vaimud elasid puude sees, eriti kuuskedes ja et häid vaime enda lähedale tuua, riputati kuuse okstele ande. Hiljem hakati kuuski kodudesse tooma ja neid ehtima.

… esimene väljakukuusk pandi Eestis üles juba 1441. aastal Tallinna keskväljakul, kui Mustpeade vennaskond suuri pidusid pidas. Vahepeal see komme kadus ja sai uuesti populaarseks 1930. aastatel. Ajakirjanduse reaktsioon 1928. aastal Tallinnas raekoja platsil üles pandud jõulupuule oli siiski veel äärmiselt eitav ning linnavalitsust süüdistati arutus raiskamises. Järgmine Tallinna jõulupuu seati üles alles aastal 1935 ja seda juba Vabaduse platsile.