Mis sind astroloogia juures paelus?

Astroloogia avastasin esimest korda 2012. aastal kui läksin oma sünnikaardi konsultatsioonile. See tundus kõik nii hämmastav ja põnev, et hakkasin kohe ise infot juurde otsima ning raamatuid uurima. 2013. aastal otsustasin minna kursustele ning võtsin hiljem juurde ka eratunde, uurisin ise kõike veel lisaks. Mida rohkem süvenesin, seda põnevam see oli ja nüüdseks ei kujutaks ma enda elu muudmoodi ette.

Kõige rohkem paelubki mind astroloogia juures see, et see on suureks abiks inimese kui terviku lahti mõtestamisel. Sünni aja järgi on võimalik teada saada põhimõtteliselt kõik sinu siinse elu teemad. Ma tunnen, et saan astroloogia abil saadava informatsiooniga inimestele abiks olla nende kõikides elulistes küsimustes ja probleemides, sest võimalik on väga sügavuti minna ja välja tuua kogu vajalik info. Vastavalt sellele saab inimene oma elus kas muudatusi teha või kindlust juurde saada, et just see tee mida ta käib on õige. Astroloogid on justkui universumi seaduste tõlkijad ja teistele inimestele vahendajad.

Milline on inimeste suhtumine, kui ütled, et oled astroloog? Kas on ka juhuseid, kus esialgu vaadatakse pika pilguga, kuid salamisi tullakse nõu küsima?

Üldjoontes on inimeste suhtumine väga positiivne, sest tegelikkuses huvitavad enamikke inimesi igasugused salapärastena tunduvad asjad ning meil kõigil on hetki, mil probleemid teistsuguseid lahendusi vajavad. Sellist asja, et keegi vaataks esialgu pika pilguga ja pärast salamisi nõu küsima tuleks, olnud ei ole.

Kuidas horoskoopide koostamine käib? Mis on sünnikaart ja mis infot sellest saab?

Inimestele isiklike horoskoopide koostamine käib sünnikuupäeva ja -kellaaja ning -linna järgi. Kõige aluseks on inimese sünnikaart ehk siis inimese sünnihetkele ja sünnikohale koostatud horoskoop, kust on võimalik näha taevakehade seis vastavale ajahetkele ja kohale.

Sünnikaardist on võimalik leida infot praktiliselt kõige kohta alustades lapsepõlvest ja sünnieelsest ajast. Põhiliselt soovitakse teada saada enda kohta psühholoogilist informatsiooni (emotsioonide põhjused või seda, miks kindlates olukordades mingil viisil käitutakse). Samuti aga huvitab inimesi alati pere, kodu, lapsed, suhted, karjäär, tervis, raha, karmalised ülesanded jne. Võimalusi on väga palju ning eraldi saab vaadata ka inimese käimasoleva aasta teemasid ning lähiaasta prognoose või võimalusi. Sünnikaarte on võimalik teha põhimõtteliselt kõigile ja kõigele, ka erinevatele sündmustele, vaja on teada vaid sünnihetke ja kohta.

Analüüsid ka lemmikloomade sünnikaarte. Kuidas see käib ja kui populaarne selline asi on? Kuidas selline asi loomaomanikule abiks on?

Lemmikloomade sünnikaardi analüüsid käivad täpselt samadel põhimõtetel nagu inimese omad, lihtsalt tegemist on loomadega. Tavaliselt soovitakse infot lemmiklooma kohta, kui on mõni tervise- või käitumisprobleem, sellisel juhul on võimalik sünnikaardi abil vaadata, mis oleksid parimad lahendused. Lisaks saab vaadata näiteks koerte näitusepotentsiaali või töökoeraks sobimise tunnuseid. Inimesed ei ole veel sellisest võimalusest väga teadlikud, kuid arvan et tulevikus omab lemmiklooma astroloogia üsna suurt tähtsust, sest loomad ei oska meiega rääkida, kuid sünnikaardi abil saame neid paremini mõista.

Milline on suurim viga, mida teevad need, kes konsultatsioonile tulevad?

Vahel inimesed eeldavad, et astroloogid lahendavad nende mured nende eest või hoopis ollakse hirmul, et astroloog räägib halbu asju nende tulevikust. Tegelikkuses on nii, et astroloog lihtsalt pakub välja võimalikud variandid, mida mure lahendamiseks teha — kas inimene kasutab neid või mitte, on juba tema enda otsustada. Hirmu ei peaks tundma, sest kõik Astroloogide Liidu liikmed on allakirjutanud Astroloogide Eetikakoodeksile ning sellest tulenevalt ei ole meil õigust inimestele fataalseid ennustusi jagada. Need pole ka meie eesmärk, sest ei olemas halba ega head on ainult võimalused ning meie pakume välja lahendusi ning aitame inimesel valmistuda, kui näeme et mõni raskem etapp on saabumas.

Kuidas valehäbist astroloogia ees üle saada?

Tänaseks on palju tööd juba ära tehtud, kuid samas palju on veel minna. Eelkõige pevad inimesed oma mõtlemist muutma — astroloog on amet nagu iga teine. Eriti aitab kaasa meedia mõistev suhtumine ning oluline on ka avaliku elu inimeste toetus. Kahjuks ei julge veel kõik tunnistada, et nad astroloogi abi kasutavad, kuid usun, et see muutub.