1. Sa ei pea mingeid kompromisse tegema. Kelle vanemate juures te seekord jõulud veedate? Kes solvub ja kes ei solvu? Selline jauramine ei kuulu õnneks vähimalgi määral sinu pühadeaja hulka. Sa käid lihtsalt enda lähedastel külas ja ülejäänud aja sisustad jalad laual televiisori ees lebotades ja glögi juures.

2. Sa võid end täiesti ära hellitada. Jõulupreemiat ei pea kingituste peale laiaks lööma. Või noh — teistele tehtavate kingituste peale. See on selleks, et endale ilusaid asju lubada.

3. Sa ei pea kellelegi ostma midagi ainult sellepärast, et ta seda tahab. Sul ei ole vinguvat kaaslast, kes sädelevat kaelakeed või mingit tobedat uut arvutimängu lunib.

4. Sa võid ise traditsioone algatada. Nüüd saab jõuludest see aeg, mil igal õhtul erinevasse baari minnakse. Käsk on vanem kui meie — nii olgu!

5. Või siis vanu traditsioone alles hoida. Pole lihtsalt kedagi, kellele sinu ägedad traditsioonid ei meeldi ja kes nende peale vinguma hakkaks. Halleluuja!

6. Sulle jääb rohkem hõõgveini. Ei mingeid kõrvalisi kõrisid, kes sinu lemmikjoogi alla kugistavad. Ainult sina, pähklid ja soe kruus.

7. Sa võid oma kodukohas mõne keskkoolikallimaga kokku sattuda. Ja miks mitte siis temaga õdusa õhtu veeta? Lihtsalt selleks, et vanu häid aegu meelde tuletada.

8. Võid igal ajal heategevusega tegeleda. Kas lähed kellegi jaoks piparkooke küpsetama või aitad kingitusi pakkida. Valik on sinu. Ja aeg, millal sa seda teed, jääb ka sinu enda otsustada.

9. Sa võid jõulupidudel kõiki suudelda. Nii on!

10. Sa ei pea sattuma piinlikku “tere-mina-olen” olukorda. Neid tekib tavaliselt siis, kui kallima jõuluaegsel suguvõsakokkutulekul mõnda uut nägu kohatakse. Ja siis tekib neid uusi nägusid aina juurde. Ja sina pead kõigile seletama, et kes sa oled ja kust tuled. Õnneks siiski sel aastal mitte!

Allikas: Huffingtonpost