1. Sõnasta selgelt oma eesmärk

Kui soovid oma elu paremini organiseerida, ei piisa vaid nentimisest, et tahaks üht-teist paremini teha. See annab sulle võimaluse eesmärgini jõudmist järjest edasi lükata. Ole konkreetne. "Ma tahan oma aega paremini planeerida, et ma ei jääks enam koosolekutele või kohtumistele hiljaks." Või: "Ma koristan oma kodu ja kapid ära ja hiljemalt poole aasta pärast on mu kodu suurepärases korras!"

2. Jaga oma eesmärk väikesteks osadeks ja hakka neid ükshaaval vallutama

Kui su eesmärgiks on kodu korda saada, ära võta endale pähe, et see peab olema tehtud järgmise kahe nädala jooksul. Korista täna ära riidekapp, homme vannituba, järgmisel nädalal magamistuba, seejärel vannituba jne.

3. Muuda oma mõtteviisi

Ära ütle "ma tahaksin" või "ma kunagi teen". Vali kindel kõneviis: "Ma teen, ma saan, ma oskan, ma jõuan!" Tundub jabur, kuid kindel kõneviis sisendab positiivsust ja süstib eneseusku. Sa saad sellega hakkama, ükskõik, mis sa ka endale pähe võtnud pole!

4. Tee eesmärgini jõudmiseks plaan

Ja pane see kirja. Millal sa lähed jõusaali, millal võtad ette puhkusereisi maailma teise otsa, millal alustad dieeti, millal lähed esimest korda trenni. Märgi need endale suurelt kalendrisse ja otsusta, et sa ei lükka alustamist edasi.

5. Võta eesmärgini jõudmiseks aega

Kui oled kalendrisse üles märkinud ajad, mil alustad erinevate lubaduste täitmist, märgi ühtlasi üles ka oma trenniajad, puhkused jne. Ning pea ka nendest kinni. Kui oled trennis, unusta telefon, lapsed, mees ja koerad ning treeni nii et hing paelaga kaelas. Dieeti pidades vaata kalendrisse ja meenuta endale, et lubasid järgmiseks nädalaks kilo alla võtta (unusta kiirdieedid igveseks!!!). Märgi kalendrisse ka kohtumised sõpradega (ja neil õhtutel ei istu kauem tööl!), kohtinguõhtud mehega ja mänguõhtud lastega. Kalender on nüüd su parim sõber.

6. Muuda erandolukorrad harjumuseks

Pideva kiirdieeditamise asemel vaata oma menüü kriitilise pilguga üle ning lepi endaga kokku, et sinu toidulauale jõuavadki nüüd ja edaspidi tervislikumad tooted. Poes valid lahjemad juustud ja jogurtid, salat saab olema menüüs igal õhtul, pitsad ja purgisupid jäävad edaspidi hädaolukordadeks. Kui treeningsaali minna ei viitsi, tee kõhulihasteharjutusi igal õhtul kodus oma lemmikseebikat vaadates. Hoia kodu alati korras (riided paned kappi korralikult, prahi korjad kohe põrandalt üles, nõud pesed kohe pärast söömist). Algul nõuab see natuke pingutust, kuid harjud üsna pea ning võid rõõmu tunda vähemalt ühe eesmärgini jõudmisest.

7. Premeeri end

Kui kasvõi üks kilo on kadunud, vannituba puhtaks küüritud, vanaemal külas käidud, karjääriredelil samm edasi astutud või ükskõik milline muu sinu uusaastalubadus on täitunud, luba endale preemiaks midagi ilusat ja kiida end. Osta endale uued teksad, lõõgastu spas, maga hommikul kauem jne. Et sul oleks motivatsiooni ka järgmiste eesmärkide täitmise nimel pingutada, ära hoia enda premeerimise pealt kokku!

Allikas: getsimplifized.com