Järgnevalt on toodud lihtsad, kuid kasulikud nõuanded, mis aitavad tunda rõõmu pidulaudade taga istumisest, seejuures vähendades miinimumini kahjulikke tagajärgi.

• Aktsent köögiviljadele

Segu maitserohelisest ja värsketest igat värvi ja faktuuri köögiviljadest näeb kena välja ja võib saada peolaua ehteks.
Garneeringuks mõeldud köögivilju on parem küpsetada või valmistada aurul. Et need auruga ei kaotaks oma värvi, lisage soola veidi enne toidu valmimist.
Peamine – ei tohi liialdada rasvaste kastmete ja lisanditega.

• Majoneesiga roogade arvu vähenda miinimumini. Ära asenda tavalist majoneesi „kergega“

Viimases pole oluliselt vähem rasva, kuid tunduvalt rohkem kõikvõimalikke lisandeid, mis kindlustavad vajaliku konsistentsi. Pidulike kergete salatite jaoks valmista pikantseid lisandeid jogurtist, sidrunimahlast, sojakastmest, sinepist ja oliiviõlist.

• Asenda poolfabrikaadid – vorstid ja erinevad lihalõigud – naturaalse lihaga

Osta rasvata liha ja valmista see grillil. Liha küpsetamisel kasuta õli vaid minimaalses koguses. Rasvade termilisel töötlemisel moodustuvad ained ärritavad mao limaskesta.
Linnuliha ja kala küpseta praeahjus koos maitsetaimede, sidrunimahla või valge veiniga või siis valmista need kõik hoopis aurul.
Sellised lisandid mitte ainult ei anna roale erilist maitset ja lõhna, vaid aitavad ka kaasa kiirele valgu omastamisel.

• „Varjatud vaenlane“ ehk rasva üleküllus juustudes, mida paljud perenaised pakuvad desserdiks

Eelista valgeid sorte. Kollastes on hulga rohkem rasvu. Seega, enne kui hakkad juustu ostma, tasub hoolega uurida etiketti, kus on märgitud absoluutne rasvasisaldus.
Juustutaldrik tuleb kindlasti kaunistada puuviljalõikude, marjade ja pähklitega.

• Väldi raskeid ja kaloririkkaid valmistorte ja –kooke. Parem rõõmusta oma lähedasi koduste küpsetistega, kus kõik koostisosad on sinu kontrolli all

Lihtsate ja kiirestivalmivate hõrgutiste retsepte on leida ülikülluses. Kõige parem oleks valmistada puuviljasalateid või –assortiisid. Isegi kui lisad peenestatud pähkleid ja kuivatatud puuvilju, sisaldavad need ikkagi tunduvalt vähem rasvu. Peale kõige muu on puuviljades palju organismile kasulikke aineid.
Maasikatele või teistele marjadele võib vahukoore asemel lisada kaneeliga jogurtit või riivitud mõrušokolaadi. Saad tõeliselt hõrgu ja kerge magustoidu.

Pokaalide kõlinal…

• Aastavahetusel pole vaja järgida ranget dieeti ega ammugi mitte lausa nälgida. Vaja on süüa täisväärtuslik hommikusöök, lõuna ja kui mitte õhtusöök, siis kerge eine.
• Väikseimat kahju organismile tekitab naturaalne vein, aga mitte „puhas“ viin, nagu arvatakse rahva seas.
Kui sa aga tõepoolest eelistad kangeid jooke, siis vali parem viski, konjak, brändi, tequila vms, mis on saadud destilleerimise teel. Need on vähem toksilised. Ja ära joo piiritusjookidele peale gaseeritud jooke.
• Keeldu „põhjani joomisest“. Parem venita klaasi põhjani joomist mitme toosti pikkuseks.
• Alkoholi efekt on hulga keerulisem, kui seda endale ettegi kujutame. Etanool, sattudes organismi, laguneb mitmeastmeliselt, kusjuures selle laguproduktid on hulga mürgisemad lähteainest. Iga vahepealne produkt kutsub esile oma isikliku biokeemiliste ja füsioloogiliste reaktsioonide ahela, mis kokkuvõttes moodustavad kordumatu pohmelli sündroomi pildi.
• Pidutsemise ajal liigu rohkem, tantsi, lõbutse, käi väljas end tuulutamas, selleks et ära kasutada ja kulutada alkoholi energiat.
• Hommikul joo mineraalvett, kapsa soolvett või alka-seltzersit. Need on abiks „tagajärgede“ pehmendamisel.