Jõulutrendide meeleolus aitab kooslusi luua K-rauta aiakaupade tootejuht Aita Meentalo.

Klassikaline nostalgia

Jõulukataloogides jääb kõige enam silma klassikaline antiikse alatooniga stiil. Kindel valik on rikkalikult ehitud jõulupuu, mille põhifookus on suurtel punastel klaasist jõulumunadel. Antiikse ja klassikalise stiiliga käivad koos erinevad tubased ja õue mõeldud laternad, nostalgiline jõulukard ning kellukesed ja kuljused. Selle stiiliga sobib ka looduslähedus ja naturaalsus ehk erinevad käbid, puidust põhjapõdrad ning kaltsunukud. Klassikalise stiili juurde kuuluvad ka punased ja valged küünlad, nostalgilised vaagnad, glögikannud ning kaunilt käsitööpaberisse pakitud kingitused.

Inglite romantika

Teise stiilina joonistub tänavuses jõulumoes välja õhkõrn romantika, mille fookuseks on erinevas vormis inglid. Siin on domineerivaks värviks valge, mida kombineeritakse vanahõbeda ja pastelsete toonidega. Romantilise stiili jõulumunad on läbipaistvast või valgest klaasist, palju on kasutatud ingleid ja südameid, aga ka näiteks suhkrustatud kontsakingi või iluuiske. Nostalgilise romantika juurde kuuluvad valge portselan, nikerdustega küünlajalad ja valged või roosad lilled. Valgeid õisi või sulgi võib panna ka läbipaistvasse pokaali või vaasi uputatuna lauaehteks. Romantilise stiiliga sobivad nii klassikalised teeküünlad kui rustikaalsed naturaalvalged küünlad.

Kulla pidupäev

Jõulumoest ei ole kuhugi kadunud ka klassikaline kullasära, mida tänavu on kombineeritud tumepruuni värviga. Selle trendi stiil on uhkeldav ning elegantne, mida kulla ja pruuni kooslus kahtlemata pakub. Seejuures kasutatakse koos erinevaid kullatoone alates vasekarva kollakast kuni särava päikeseni. Ka ehete struktuur on erinev, läikiva ja sileda kõrvalt leiab krobelist ja sametist matti.
Kulla ja pruuni kõrvale saab tuua heledust naturaalvalgete pidulike linikute ja antiiksete küünaldega.

Stiilist sõltumata tuleb ehteid ja elemente valides arvestada alati ka ümbritseva keskkonnaga. Suured klaasist jõulumunad on küll ilusad ja põlvest põlve pärandatavad, kuid õues neid kasutada ei tohiks, samuti võiks eelistada teistest materjalidest ehteid väikeste laste ja suurte lemmikloomadega peredes. Lisaks kodukujundusele on jõulumeeleolu loomisel olulised lõhnad — pane kandikule piparkoogid, kaneelipulgad ning nelgiga tipitud apelsinid. Ükski stiil pole pealetükkiv ega kohustav — lase fantaasial lennata ja mõtle oma lähedastele. Üks on siiski kindel — stiilist olenemata on moes rikkalikult ehitud jõulupuu, olgu siis päris ja looduse poolt loodu või inimkäte töötulemusel valminud kunstkuusk.

Lai valik jõulukaunistusi on saadaval K-rauta e-poes, kus igaüks leiab midagi enda koju oma jõulutrendi maitsele, et luua kodus tõeline jõulumeeleolu.

Jaga
Kommentaarid