1. Krabinuudlipallikesed õrnsoolase forelliga

3 viilu röstsaia
200 g krabinuudleid
100 g õrnsoola forelli
200 g krevetimaitselist Merevaiku
sidrunipipart natuke(võib ka pigistada väheke sidrunimahla ja purustatud pipart)viimane on isegi parem,sest sidrun toob maitse paremini esile.

Rösti sai ahjus ja riivi jahtunult. Lõika forell ribadeks, sega krabinuudlite ja Merevaiguga. Maitsesta ja veereta trühvlisuurused pallikesed. Paneeri röstitud riivsaiaga ja lase maitsestuda.

2. Näkileivasnäkid
Näkileivad
puljong
Maitsestatud toorjuust
juust
viinamarjad
kirsstomatid
kurk

Valmista puljong ja kasta näkileib sinna sisse. Ära kaoa leota, muidu muutub leib pudedaks ja seda ei õnnestu rulli keerata. Määri pehmele näkileivale toorjuustu, pane vahele õhuke viil juustu, sinki, tomatit, kurki vms meelepärast. Keera rulli, kinnita tikuga ja lisa kaunistuseks viinamari.

3. Praetud kartulikoored

Jäta kartulikoored päevaks seisma või kuivama, kuumuta pannil mingit rasvainet(meie kasutame oliiviõli), lisa koored ning maitsesta näiteks soolaga. Imeline lisand on ka peekonikuubikud — prae üle ning sega koortega.

4. Šampinjonid sinihallitusjuustu ja peekoniga 

Šampinjonid
peekon
sinihallitusjuust

Murra seentel jalad, pane seene kübarasse tükike sinihallitusjuustu, siis keera ümber seenekübara peekoniriba.
Kinnita peekon tikuga ning küpseta 200 kraadi juures, kuni peekon krõbe ja seen valmis (u 15-30 minutit).

5. Wrap

Rukkijahust lavašš
toorjuust
lehtsalat
soolalõhe
suitsutatud kalkuni- või kanaliha
ananassitükid

Lao ostetud kraam lavaššile sellises järjekorras — esmalt juust, siis salat, siis liha ja siis enda poolt valitud lisandid. Rulli lavašš kokku, lõika leivanoaga mõnusad viilud ning naudi!

6. Lõheampsud

Punane kala (forell või lõhe — tavaliselt ostan ma terve kala ja soolan ise ära, aga võib ka poest eelnevalt maitsestatud kala osta)
toorjuust
vahukoor
maitseained (sool ja sidrunipipar)

Toorjuust sega kokku vahustatud vahukoorega ja maitsestan. Lõika kalast paraja pikkuse ja paksusega ribad, nende vahele pane väike lusikatäis toorjuustu-vahukoore kreemi.
Keera kala rulli ja asetan taldrikule. Peale võib veel panna kaunistuseks tilli või peterselli.

7. Teravad ampsud kanalihast.

Lõika kanafileest ribad. Klopi lahti munad ja lisa soola, apelsinipipart, veidike chillipipart ja india maitseainet. Kasta filee munasegust ja riivsaiast läbi ning prae kuumal pannil õlis krõbedaks. Kõrvale tee kaste hapukoorest, tillist ja petersellist.

8. Tortillarullid

Kiiresti valmiv suupiste, kui eelmisel päeval on ülejäänud kanafileed.
Küpsetatud kanafileed (küpsetuskotis jääb hea mahlane).Enne küpsetamist hõõru liha kokku kanamaitseaineseguga, kotti lisa ka tilk oliivõli. Küpseta, jahuta.
Tükelda 1 filee, 2 marineeritud kurki, 5 kirsstomatit, 5 mozzarellajuustu pallikest. Sega need kokku ja lisa 3spl majoneesi ning 3spl maitsestamata jogurit. Maitse järel tilli, pipart, Forest blend maitseainesegu, soola. Kata saadud seguga tortilla, keera rulli. Jäta maitsestuma. Tükelda parajateks tükkideks. Head isu!

9. Verivorstipirukad

Vaja läheb:

Lehttaigen
Päkapiku või Pöialpoisi verivorstid (need pisikesed)
Dipikastmeks — pohlamoosi või Adzhikat

Lehttaigen rulli laiali, lõika parajad ruudud ja keera nendesse Pöialpoisi (Päkapiku) verivorstid.
Tehnika sama mis viineripirukate tegemisel. Enne ahju panemist torka hambatikuga igasse verivorsti läbi taigna 2-3 auku, et vältida verivorstide lõhkemist.

Serveeri soojalt koos dipikastmega.

10. Krõmpsuvad porgandid:

1 kg porgandeid
5 spl söögiäädikat
1 suurem mugulsibul
3 küüslauguküünt
praadimiseks toiduõli
maitse järgi: Santa Maria soola, musta jahvatatud pipart, paprikapulbrit, canney pipart.

Pese ja koori porgandid. Lõika need meelepärasteks tükkideks (arvetsa seda, et porganditükke oleks võileivatikuga mugav võtta, soovitav lõigata kuubikud 1.5x1.5cm). Maitsesta porgandid äädikaga ja Santa Maria maitseainetega. Sega ning jäta seisma. Koori ja tükelda sibul. Vala pannile toiduõli ja prae sibul selles kuldseks. Pigista porganditele läbi küüslaugupressi küüslauk (ära sega). Vala porganditele (eriti aga küüslaugu peale, et maitse oleks parem) toiduõli, kuid tee seda läbi sõela, et sibulad porganditele ei satuks. Sega ja lase seista kuni 1 h. Head isu!

11. Pirni-peekoni lehttaignapirukad

lehttaigen
sulatatud juust või toorjuust
pirnid
peekoni
vastavalt soovile lisandiks ka näiteks sibul
erinevad ürdid (basiilik, pune)

Rulli lehttaigen laiaks, määri peale toorjuust. Lõika pirn ja sibul väikesteks tükkideks, samuti peekon kas tükkideks või ribadeks ning pane rullitud lehttaignale. Peale raputa veel ürdid ning  keera lehttaigen rulli. Rullist lõika 2-3 cm viilud ning pane pannile. Küpsetusaeg sõltub viilude paksusest, aga aega läheb umbes 10-15 minutit.

12. Cantaloupe melon toorsingiga
Üks keskmine cantaloupe melon
Üks pakk viilutatud toorsinki

Lõika melon pooleks, eemalda supilusikaga seemned. Seejärel viiluta melon ja eemalda koor ning lõigu suupärasteks tükkideks. Keeruta iga meloni tüki ümber või aseta tükkide peale toorsink ning torka suupiste tikud tükkidesse!

13. Teryaki kastmes hiidkrevetid avokaado ja seesamiseemnetega

Vastavalt suupistete arvu soovile hiidkrevette
Avokaado (umbes üks avokaado 18tk kreveti kohta)
Santa Maria Teryaki kaste
Seesami seemned (musta värvi annavad parima efekti)

Lõika avokaado keskelt pooleks; aseta kiviga pool lauale ning löö nuga vertikaalselt kivisse sisse ja keera — nii tuleb kivi kõige paremini välja! Edasi lõika koore sees valmis vastavalt sooviga suurused tükid ning aita need supilusikaga koore seest välja. Säti tükid serveerimisalusele.
Eemalda krevettide sabad ja kuumuta krevette lühidalt teryaki kastmes (kuni soojad on, sest ülekuumutamine rikub kogu roa!) Torka serveerimistikud läbi krevettide ning need omakorda avokaadosse. Puista üle seesami seemnetega ning serveeri!

14. Mozzarella oliivide ja kirsstomatitega

Kaks mozarella palli (saab u 12 suupistet)
75g rohelisi oliive
75g musti oliive
200g kirsstomateid
4 oksa värsket oreganot
1 supilusikas balsamico äädikat
4 supilusikat oliiviõli
Värskelt purustatud pipart ja soovi korral soola

Valmista eelnevalt kate:
Lõika oliivid tükkideks (u iga oliiv neljaks) või kasuta selleks mõnda hakkijat
Lõika tomatid pooleks, eemalda seemned (kõige kergem on kasutada arbuusi/meloni pallide tegemise lusikat kui see peaks olemas olema)
Lõika tomatid oliividega sarnasteks tükkideks
Sega hulka äädikas, oliiviõli ja hakitud oregano ning vastavalt maitsele natuke värskelt purustatud pipart ning soovi korral soola.
Pane paariks tunniks külma. Kuivata mozarella majapidamispaberiga ning viiluta. Kõige peale lisa kate ning serveeri!

15. Piparkoogised lehttaignapirukad pirniga

500 g lehttainas
1 purk pirne siirupis
100 g pakikohupiima
100 g torukohupiima
maitse järgi suhkrut
50-100 g piparkooke
soovi korral väike tükk sinihallitusjuustu.

Pane piparkoogid kilekotti, suru sealt õhk välja ja säti see omakorda teise kilekotti. Purusta piparkoogid kotis neid tainarulliga lüües. Sega piparkoogipuru kohupiimade ja suhkruga. Rulli lehttainas pisut õhemaks ja jaga see 12 suureks ruuduks.
Pane igale ruudule pisut kohupiima-piparkoogisegu. Selle peale säti üks pirn ja soovi korral ka sinihallitusjuustu tükikesi. Tõsta ruudu otsad piruka peale kokku ja pane küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 175kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni pirukad on pealt kuldpruunid.