Valmistamine

1. Pressida ühte klaasi poole sidruni mahl.

2. Valada eraldi klaasi 100–150 g ehtsat kanepi-, Kreeka pähkli, seesami-, päevalille- või mõni muud sarnast õli. Õli võib valida vastavalt terviseprobleemile (näiteks vähiga võitlemisel sobib hästi kanepiõli). Valitud õlil ei tohi olla mõrkjat maitset.

3. Panna üks talumuna mikseritopsi. Puista muna peale 0,5 tl suhkrut, 0,5 tl soola, 0,5 tl sinepit (kas mõni poes müüdav tervislik sinep või valmistada sinepipulbrist ise), 0,5 tl riivitud peenestatud mädarõika juurt (sobib ka näiteks mädarõigas Special Felix), 50 ml väga head (extra virgin) neitsioliiviõli (maitselt ei pea olema mõrkjas). Aineid käsitsi mitte segada!

4. Panna saumikser topsi põhja ja lülitada sisse. Topsi külgedele hakkab tekkima valge segu. Kui kogu segu muutub valgeks, siis hakata topsi valama peene joana juba valmis pandud õli. Kui segu pakseneb, valada peale sidrunimahl ja lülitada saumikser välja. Kodune tervislik majonees ongi valmis!

Kasutada saab seda täpselt samuti nagu muud majoneesi (sobib võileibade tegemiseks, salatite tegemiseks jne). Säilib külmkapis ühe nädala (parem valmistada korraga kogus 2-3 päevaks).