11.12.2015, 15:00
Lihtne retsept: nädalavahetusel peolauale või argipäeval kontorilõunaks — toitvad tortiljad
Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul räägib videos, kuidas tervislikumalt tööpäeva keskel süüa. Üks võimalus oma toidukordi paremini planeerida, on toit ise tööle kaasa teha. Mida valmistada, et ikkagi toitva lõuna saaks, kui tööl häid köögitingimusi pole? Linnulihablogija Ragne Värk valmistab Henri näpunäidete järgi tööle kaasa võtmiseks maitsva kodujuustu-suitsukanatortilja.
Kodujuustu-suitsukanatortiljad
Kahele-kolmele (paku ka sõbrale!)
2 avokaadot
150 g suitsutatud broilerikintsuliha
pool pirni, koorituna
200 g kodujuustu
4 sl värsket tilli, hakituna
soola
4 suurt täisteratortiljat
toasooja toorjuustu
mõned salatilehed
Tükelda avokaado viljaliha, suitsukana ja pirn. Sega need kokku kodujuustu ja tilliga, maitsesta soolaga. Määri tortiljadele õhukese kihina toorjuust ning aseta peale paar salatilehte. Jaota kodujuustusegu tortiljadele ning rulli seejärel tihedalt kokku. Lase maitsestuda vähemalt paar tundi.
Soovitused:
* Valmista kodujuustusegu eelmisel õhtul, nii on hommikul vaid tortilja kokku keeramise vaev, millele kulub aega minutijagu.