Tosca-kattega ahjubanaanid

Retsept raamatust: „Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 … jätkame magusalainel”

Retsept ja foto: Ragne Värk

Retsept on lihtne ning selle maiuse valmistamisega saab hakkama ka algaja kokkaja. Lõpptulemusena valmivad aga mesise mandlikattega ahjubanaanid, mis on midagi tõeliselt head! Sobivad hästi maiustamiseks ja külalistele pakkumiseks just praegusel, pisut jahedal, advendiajal.

Tähelepanekud:

* Ilma munata
* Gluteenivaba

Neljale-kuuele

3 banaani
50 g võid
50 g mett
0,5 tl kaneeli
50 g mandlilaaste
1 dl kookospiima
1 apelsini riivitud koor

Koori banaanid ja lõika pikuti pooleks, aseta üks teise kõrvale ahjuvormi. Sulata pliidil potis või ja mesi, sega juurde kaneel. Rösti kuival pannil mandlilaastud ja vala juurde sulatatud või-meesegu. Kuumuta keskmisel kuumusel kõik korraks läbi ja vala vormi banaanidele. Lisa kookospiim ja puista kõige peale apelsini riivitud koor. Küpseta 200 kraadi juures umbes 12–15 minutit. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult.

See retseptikogumik on järg populaarsele raamatule “Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid”. Siinsed tervislikud magusroad valmivad ilma suurema vaevata ja ka kasutatavad ained ei vaja keerukat poenimekirja! Nende 65 magusaretsepti lõpptulemus nii hea, et tahab kohe meelemärkuse viia!