Pühadetoit: "kalad padja all"
Osale retseptivõistlusel: Maxima katab pühadelaua: saada meile oma jõuluretsept ja võida 100eurone auhind!
Heily pere jõululaua lemmiksalat!
Salatiained:
50 g soolaheeringa fileed
50 g külmsuitsu lõhet
1 väike punane sibul
1 väike valge sibul või jupike porrut
1-2 marineeritud kurki
2 tk keedetud porgandit
3 tk keedetud kartulit
300 g keedetud peeti
Kaste:
150g Tarplani majoneesi
150 g hapukoort
aroomisoola
Kaunistuseks:
1-2 tk keedetud muna
Käharpeterselli
Valmistamine:
Kalad tükelda ribadeks. Riivi kartul, porgand,peet jämedama riiviga. Koori sibulad ja haki, pikuti pooleks ning seejärel õhukesteks viiludeks (porru korral pooleks ja siis viiludeks). Kurk viiluta peenikesteks ribakesteks.
Võta läbipaistev kauss ja lao komponendid kihiti kaussi järgmises järjekorras (alt üles): sibul/porru, heeringas, lõhe, marineeritud kurk, porgand, kartul, peet. Kihte ära kokku suru!
Pika noaga torka salatisse ülalt alla mõned “augud”. Nii imbub kaste paremini läbi.
Sega kaste: hapukoor, majonees ja aroomisoola (natuke maitse järgi). Vala ühtlase kihina salatile ning lase vähemalt 12 tundi jahedas “tõmmata” ehk maitsestuda. Enne serveerimist puista peale hakitud muna ja peterselli tupse.