Eestlaste toidulaual on toorjuust üha sagedasem külaline ning sobib nii magusate kui ka soolaste toitude valmistamiseks. Võist ja margariinist väiksema rasvasisaldusega toorjuustust saab lihtsa vaevaga valmistada kooke, trühvleid ja komme. Samuti on toorjuust hea kaaslane pirukate, vormiroogade täidisena ning suupistete ja võiete koostisosana.

Pehme ja õrnamaitseline lehmapiima koorest tehtud toorjuust on oma madalama rasvasisalduse ning erinevate maitsete tõttu heaks alternatiiviks võileibade valmistamisel seni laialdaselt kasutatud võile ning margariinile.

Kui eesmärk on jõululaud tervislikumaks muuta ja tavalisele jõulutoidule vaheldust tuua, sobivad menüüsse näiteks toorjuustust tehtud soolased suupisted, võided ja vormiroad ning magusad koogid ja kreemid.

Kanavorm toorjuustuga
neljale-viiele


400 g fileed
2 porgandit
1 sibul
300 g õuna
1 paprika
1 pk (150g) Farmi klassikalist toorjuustu, toasooja
1 sl hapukoort
suur peotäis riivitud juustu
soola

Tükelda kanafilee. Koori ja viiluta porgandid ja sibul. Koori õun ja tükelda, viiluta paprika. Küpseta pannil õlis kanafileetükid mõlemalt poolt küpseks, poole pealt lisa pannile ka porgandi- ja sibulaviilud. Maitsesta soolaga.

Pane võiga määritud ahjuvormi (Ø22cm) viilutatud paprika, selle peale kanafileetükid, porgand ja sibul. Sega toorjuust hapukoorega ning laota pool segust vormi. Laota peake õunatükid ning seejärel ülejäänud toorjuust Määri sinna peale kiht pool toorjuustust. Raputa peale riivitud juust ja küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit.

Küpsetamata piparkoogikook
Neljale-viiele


Põhi
1 pk (180g) küpsiseid (Selga)
100g Farmi võid

Kate koogile
150 g tumedat šokolaadi
300 g Farmi toorjuustu toasooja
3 sl mandlijahu
1- 1,5 tl piparkoogimaitseainet
75 g Geisha või Daim šokolaadi, peeneks hakituna

Peenesta küpsised. Sulata või ning sega kokku küpsistega. Kata küpsetuspaberiga koogivorm (25x13cm) ning suru küpsisesegu vormi põhja.

Sulata šokolaad vesivannil. Sega toorjuustukreem kausis lahti ning nirista juurde sulatatud šokolaad, ise hoolikalt segades samal ajal. Lisa ülejäänud ained ning sega. Pane segu koogivormi ning pane külma tahenema vähemalt kuueks tunniks.