- Eelista kindlasti jahutatud linnuliha

-  Jõulukalkuni tegemisel suru pritskotiga pehmet maitsevõid naha alla, nii tuleb jõulukalkun mahlane ja maitsev.

-  Krõbeda pardinaha saab, kui seda eelnevalt sooja veega loputada, siis kätepaberiga kuivatada ja nahale raputada meresoola.

- Part ja hani on suhteliselt rasvased. Selleks, et lõpptulemus ei oleks nii rasvane tehke nahale noaga sisselõiked (sealjuures liha kahjustamata!)

-  Linnuprae täitmisel kasuta lisaks värskeid ürte, meeldiva aroomi ja maitse annavad veel tsitrusekoor ja tähtaniis. Viimasega olge ettevaatlik!

- Veel ideid linnuprae täitmiseks: täitmisel kasuta näiteks õuna, kuivatatud ploome, riivleiba, ürte eelnevalt praetud sibulaviile ja suitsupeekonit. Lisaks veel paar muna (toorest) ning maitseks sekka soola,pipart. Teise variandina kasuta hapukapsast, praetud sibulat , pirniviile ning soola, pipart.

- Pea meeles, et liiga täis topitud linnupraad ei pruugi seest valmis saada etteantud ajaga.

- Ahjus küpsedes võib praad kiiresti kaotada oma kuju, selle vältimiseks ja kuju säilitamiseks seo eelnevalt lind nööriga kokku (koibade ning rindkere juurest).

-  Kalkuni, hane või pardi tervelt küpsetamiseks peab linnud asetama küpsetusrestile ja kasutama ventilaatoriga ahju. Nii ei jää lind rasva sisse ja kuumus pääseb praele igast suunast ühtlaselt.

- Püüa liha mitte torkida terariistadega (näiteks kui kontrollid liha küpsust), nii voolavad mahlad välja ning lõpptulemus jääb kuivem.

- Ära unusta linnuliha küpsedes vahepeal seda ahjuplaadile tekkinud praeleemega „joota”. See aitab säilitada mahlasust!

- Linnuliha ahjust väljavõttes tuleb sel lasta vähemalt 10 minutit seista soojas kohas, enne kui seda lõikama hakatakse.

- Säilita hane või pardi küpsetamisel tekkinud rasv tuleks säilitada. Kurna, pane purki ja hoia külmikus. Rasva on hea kasutada ahjukartulite valmistamisel või mõne hautise tegemisel.

Rohkem nõuandeid Ragnelt leiad tema blogist aadressilt linnuliha.ee