Ei, võttetiimil ei ole plaanis alanenud kaalu tõttu niigi külmetavaid mehi-naisi kergemaks külmetada! Ees ootab hoopis kõige olulisem osa finaalist: viimane kaalumine. Sest just sel hommikul selgub, kes ja kui palju tegelikult poole aasta jooksul alla on võtnud. Ja mitte ainult kui palju kilogramme. Vaid ennekõike see, kes protsentuaalselt kõige enam vähenes.

Saate toimetaja Anne istub laua taga, kaalu kõrval ja peab veel salajast päevikutabelit. Sekretär Kaia õpetab kohvisoovijatele masina kasutamist ning produtsent Raimo käib ja korraldab. Muuhulgas fotosessiooniks vajalikku ruumi korda. Keegi vaatab murelikult kella, sest kaks abijõudu on veel puudu: meikarid ja fotograaf.

Õed Härmatid jõuavad just õigel ajal ning veavad oma suured meigikohvrid üles teisele korrusele, sooja ja avarasse kontoriruumi. Jaa, vaade on selle firma akendest lihtsalt imeline: ühel pool Pirita kloostri varemed ja aed ning teisel pool — Pirita jõgi.

Meigitooli mahub korraga kaks naist. Fotograaf Sven sätib valgust paika ja otsib rakursse. Samal ajal tegutseb alumise korruse montaažitoas aga pesuehtne ilusalong: arvutite-ekraanide esine äär on täis harju, geele ja lakipudeleid. Võistleja Jaanika teeb sõna otseses mõttes tööd! Hiljem selgub, et Jaanika on kogu võtteperioodi vältel naistel soenguid korras hoidnud. Ja üleüldse — üksteisele tehti hotellis elatud nädalate jooksul nii massaaži kui maniküüri.

Uks avaneb, ja sisse astub Inge. VAUUU! Naine särab üleni. Temal on juba meik ja soeng tehtud. Seepärast ta niimoodi hilineski. Vadistamine ei taha kuidagi lõppeda.

Teises toas võtavad mehed end paljaks. Et fotodel kõik paremini näha oleks. Piltnik võimleb päris korralikult, kuid pildid on ausad:

Naised sätivad valmis pidulikke rõivaid — ikkagi finaal ja publikuga saade. Meestelgi on oma tuba, kuid seal on vaid riidepuud pintsakutega. Sest suur Andrus troonib keset kõige käidavamat tuba. Väike Andrus ja finaali-Andrus liiguvad, endil pidev naeratus huulil, pisut ringigi, kuid on suurest Andrusest vaiksemad. Suur mees oskab meeleolu hoida ja vingatsi muljet ta otsepildis küll ei jäta. Pigem saab just nüüd selgeks, et tema oligi saate sool ja pipar…

Süüa-juua antakse sel hommikul ka ja kõigile sama menüü järgi. Tegelikult ongi väga mõnus (vahelduseks!) brokkolit, lillkapsast, porgandit ja kurki tipitopside kaudu suhu pista. Juustugi on vaagnail ja muidugi puuvilju. Kui lihtne viis inimesi laua ümber koos ning vestluses hoida. Kõik muudkui näksisid ja vadistasid. Muuhulgas tuleb jutuks möödunud aastavahetus ja jõululaud. “Nii kaineid ja traditsioonilise jõulupraeta pühi pole olnudki,” naerab keegi.

Nad naeravad palju, on elevil ja silmnähtavalt sõbralikud. Finaali-Andrus teeb naistele komplimente. Vahel võtab keegi naistest sõbralikult mehe kallal ka aasida, et no kes see alla kolmekümnene blondiin siis ikka on. Samas hakkab keegi naerdes treener Eva vanust arvutama. Finaali-Andrus ainult muheleb. Eva olevat ta elus tähtis naine küll — sest tänu Evale on mees nüüd jõudnud naiseotsinguteni.

Selgub, et finaali-Andrusele on toimetusse juba fännikirjugi tulnud. Et soovitakse tutvuda ja sedasi. Mees vist pisut punastabki. Kuid naeratus ta põskedelt ei kao. Ülteb siis toimetajale, et kirjad võib talle edasi saata. Ta loeb ikka meile ka vahel…

Fotograaf kutsub osalejad ühe kaupa koridori lõppu sessioonile. Toimetaja utsitab tagant, sest kohe jõuavad kohale kaks suurt taksobussi. Et lavale sõita.
Linna teises otsas, hotellis, koguneb juba finaalsaate publik. Ainult üks saates osaleja puudub. Paraku ta jääbki tulemata, sest ei saanud töölt vabaks: ilmeslt on Tiiu kaotatud kilod ka tööandja jaoks kasulikud...

järgneb