Esikumööbli valimine on lihtne, kui paned enda jaoks paika mõned mõtted ja eesmärgid, mida stiilse esiku loomiseks vaja läheks. Esikumööblit tuleks valida lähtudes järgmistest kriteeriumitest.

  1. Tee enda jaoks selgeks, millisest materjalist mööblit kasutada soovid. Eestis on kõige populaarsem puidust mööbel — see on suurepärase hinna ja kvaliteedi suhtega ning teenib meid truult pikki aastaid.
  2. Otsusta, millises stiilis mööbel võiks olla. Loomulikult tuleks esiku stiil kooskõlastada kogu maja interjööriga. Kõige keerulisem ongi valida klassikalise ja modernse stiili vahel, seetõttu tasub mõlemad variandid enda jaoks põhjalikult läbi mõelda.
  3. Esikumööbel võiks olla võimalikult funktsionaalne. Kui esikus on ruumi piisavalt, siis on võimalik sinna paigutada erinevas suuruses kappe ja riiuleid, kus oleks võimalikult palju sahtleid riiete ja aksessuaaride hoiustamiseks.
  4. Pane enda jaoks paika eelarve. Kui eelarve on paigas, on ka otsustamine tunduvalt lihtsam. Suurem eelarve ei pruugi veel tähendada paremat kvaliteeti, kuid kindlasti on sellisel juhul valik laiem ja mitmekülgsem.
  5. Kui tead oma esiku täpseid mõõtmeid, siis on mööbli leidmine tunduvalt kergem. Mida rohkem ruumi, seda rohkem mööblit sinna mahub. Kindlasti tasub aga meeles pidada, et esikusse võiks jääda piisavalt liikumisruumi. Kui tead juba ette, et kodu külastab suurel hulgal sõpru ja tuttavaid, siis võiks arvestada, et mitu inimest end korraga esikus riietama mahuks.

Kui satud siiski segadusse või vajad abi ja juhendamist, siis tasub kindlasti konsulteerida klienditeenindajatega. Sel moel muutub otsustamine lihtsaks ja kiireks. Konsultandid aitavad läbi mõelda ka tegureid, mille peale ise tulla ei pruugi. Kõige olulisem on mõista, et esik on sinu kodu tähtis osa. Kujunda oma esik selliselt, et sul oleks koju sisenedes mõnus ja mugav üheaegselt.

Jaga
Kommentaarid