Säilita proportsioonid

Tänapäevane elutoamööbel on muutunud tunduvalt minimalistlikumaks, kui see oli kakskümmend aastat tagasi. Nõukogudeaegsed tohutud seinakapid on asendunud väikeste vitriinide ja telerilaudadega. Suurem osa ruumist on kaetud hoopis mõnusalt pehme mööbliga. Väikestesse tubadesse võiks vältida massiivsete mööblitükkide soetamist ja valida pigem minimalistliku Skandinaavia stiilis mööbli, mis on lihtsa ja kerge välimusega ning ei koorma ruumi visuaalselt. Tasuks kõrva taha panna, et iga kord ei ole tarvis oma tuppa muretseda just diivanit, vaid selle asemel võid soetada paar tugitooli. Väikestesse ruumidesse on mõistlik paigutada ka näiteks nurgadiivan, millel on kena ja moodne välimus ning mis hoiab kõvasti ruumi kokku. Pea meeles, et väike ruum nõuab nutikaid lahendusi, samas kui suurte ruumide puhul on valik laiem ning sinna võid muuhulgas valida ka klassikalise ja luksusliku mööbli.

Oluline on paigutus

Mööbli paigutamisel lähtu lihtsast põhimõttest, et istudes oleks mõnus teineteisega suhelda. Parim paigutus on U-kujuline. Selliselt paigutatakse diivan ja tugitoolid — nii on äärmiselt mugav kaaslastega juttu ajada, samas kõike ümbritsevat näha ja tajuda. Mööbel võiks paigutuda mugavalt ka nii, et see ei takistaks toas liikumist. Näiteks võiks toa sissepääs olla avatud ning diivani ja diivanilaua vahele peaks jääma kindel vahemaa, et mahuks nende vahelt muretult läbi kõndima. Vastasel juhul on nii külalistel kui ka pereliikmetel keeruline toas liikuda.

Säilita proportsionaalne paarisarv

Sümmeetria ja proportsionaalsus on tubades samuti väga olulised. Selle saavutamine on tegelikult imelihtne — lihtsalt paiguta tuppa näiteks kaks tugitooli, kaks lampi, kaks lilleseadet või kaks küünlajalga.

Vali tuppa aktsent

Toale annab väga palju juurde mõni põnev aktsent. Selleks võib olla seinale paigutatud teler, mõni ainulaadne dekoratsioon või pehme mööbli asetus selliselt, et kõik toolid on suunatud teleri poole. Kui elutoas on kamin, köidab kahtlemata just see enim tähelepanu. Suures elutoas võib aktsente olla ka kaks, kuid need peaksid olema üksteisega kooskõlas ja teineteist täiendama. Tähtis on säilitada harmooniline interjöör.

Jaga
Kommentaarid