Erinevad uurimused on näidanud, et inimesed loevad nii e-raamatuid kui ka paberversioone. Põhjused on tingitud kindlast raamatust ning selle eelistest ja puudustest.

E-raamatud — suurepärased reisikaaslased

Mitu raamatut loetakse harilikult nädalasel puhkusel? Üks raamat sihtpunkti lennates, teine vihmasel puhkusepäeval, kolmas rannas päikese käes peesitades ning neljas kojulennul. Neli raamatut on aga üsna rasked, kuid kohvri kaal on teadaolevalt väga oluline aspekt, eriti kui reisida ainult käsipagasiga. Seetõttu valitakse üha enam reisile kaasa just e-raamatuid. Elektroonilisse seadmesse on võimalik laadida kümneid e-raamatuid ning reisil on väga mugav nende hulgast just endale sobiv valida. E-luger kaalub vähem kui keskmise suurusega raamat ning ei võta palju ruumi, mistõttu on see parim viimastel aastatel turule tulnud leiutis. Valikus on palju inglisekeelseid raamatuid ning paljusid teoseid on võimalik oma lugerisse laadida täiesti ilma tasuta. Ka Eestis ilmub turule üha enam elektroonilisel kujul raamatuid.

Nauding paberraamatu puudutusest

Sellal kui e-raamatud on muutumas üha populaarsemaks, eriti reisidel kasutamiseks, on siiski raamaturiiulid ning hästi lõhnavad värsked raamatulehed paljude lugejate jaoks asendamatud. Seetõttu on ka palju inimesi, kes neil põhjustel loevad just traditsioonilisi raamatuid. Ka raamatukaupluste müüginumbrid näitavad, et paberraamatute ajastu ei ole veel kaugeltki möödas. Tänasel päeval on võimalik igaühel valida endale sobiv lugemisviis — kelle jaoks on oluline mugavus ja kelle jaoks sentimentaalne väärtus.

Jaga
Kommentaarid