Rohkem valgust — rohkem ruumi

Paljud noored valivad endale väikesed ja funktsionaalsed kodud, millel on madalad ülalpidamiskulud ning kus ei ole tarvis liigset aega majapidamistööde peale kulutada. Aja möödudes pered kasvavad ning siis hakkab väike kodu tunduma deprsessiivsena. Selleks, et pisike kodu hubaseks ja mõnusaks muuta, on mõned nutikad nipid. Üks neist on hankida akende ette uued kardinad. Kui Sinu kodus on akende ees rulood, siis asenda need stiilsete langevate kardinatega, mis muudavad toa hetkega visuaalselt heledamaks ja avaramaks. Vali kindlasti võimalikult heledad ning kergekoelised aknakatted, et valgust piisavalt tuppa pääseks. Lisaks võiksid kaaluda soetada ka külgkardinad, mida on hea õhtusel ajal akende ette tõmmata, et liigselt uudishimulike eest oma koduseid tegemisi varjata. Hästi valitud külgkardinad lisavad toale luksuslikust ja maitsekust.

Teine hea nipp on lisada koju rohkem valgust lampide näol. Valgusteid on tohutult laias valikus ning lisaks kaunile välimusele on need ka praktilised. Ära karda julgeid valikuid ning soeta koju pilkupüüdvad ja stiilsed lambid, mis lisavad interjöörile iseloomu ning toovad hämaratesse õhtutesse hubast lisavalgust.

Väga oluliseks detailiks on ka peeglid. Peeglid lisavad igale väikesele ruumile avarust. Lisaks sobivad peeglid riputamiseks mõne maali või pildi asemel või kaunistama seina diivani või voodi kohal. Põnevaks lahenduseks on ka mosaiikpeeglid, mis annavad toale justkui elu. Niisiis, kui Sa ei ole ebausklik, siis tasub kindlasti oma tube täiendada põnevate peeglitega.

Erinevates stiilides interjöör ei ole alati halb valik

Alles hiljuti oli väga oluline, et terves kodus valitseks ühtne ja sujuv stiil. Ent tänasel päeval ei tähenda terviklikkus igakord ühtsust. Julged sisekujundajad on hakanud kodudesse tooma ebatraditsioonilisi interjöörilahendusi segades omavahel erinevaid toone ja tekstuure. Muidugi ei tasu koju tõelist kaost luua, ent kindlasti võiksid katsetada värvidega mängimist. Näiteks võiksid sättida rohelisele diivanile erkroosasid ja oranže diivanipatju. Väga populaarseks on kujunenud ka türkiissinine ja kollane, mida üha julgemini oma koju paigutatakse. Siiski võiks piirduda kolme julge värviga. Kui silmapaistvaid toone on ruumis liiga palju, muutub üldmulje liiga kaootiliseks.

Pastelsetesse tubadesse sobivad kahtlemata ka erksates toonides vaibad, vaasid, tavatut värvi diivanilaud ja nii edasi. Ole julge ja ära karda katsetada.

Väikestesse ruumidesse rohkem ruumi

Pisikesed toad, kus on palju erinevaid värvitoone ja nipsasju, tunduvad meile veelgi väiksematena. Selleks on tähtis anda toale terviklikkus, näiteks valides tuppa voodipesu, mis sobib seinte ja mööbliga. Kõik väikesed detailid võiksid olla põhjalikult valitud — omal kohal võiks olla padjad, küünlad ja pildiraamid. Ent tuba võiks tervikuna luua mulje harmoonilisest keskkonnast. Sel moel tundub ruum tunduvalt suuremana.

Kaalu oma otsuseid põhjalikult

Uusi esemeid valides ei tasu oma otsusega kiirustada, lähtuda tuleks isiklikust maitsest. Siiski ei tasuks karta julgeid mustreid ja värve — küsi poodidest diivani materjali ja tapeetide mustrite näidiseid ning püüa ette kujutada, kuidas üks või teine tuppa sobituks. Lisaks tuleb hoolikalt läbi mõelda, kuhu uus mööbliese või disanielement sobitada. Suuremat eset soetades tee kindlaks, et see kenasti tuppa ära mahub ning selle uksed ja sahtlid kenasti lahti saaks käia. Kui soovid elavdada kodu nipsasjakestega, siis ole ettevaatlik, et kodus liiga palju tarbetuid esemeid ei ilutseks — vähem on alati rohkem.

Jaga
Kommentaarid