Pane prioriteedid paika

Jõulukinkide planeerimisel tuleks mõelda, kellele me kinke soovime teha. Meil on palju lähedasi ja sugulasi, ent kõigile neile kingituste tegemine viiks meid pankrotti. Seetõttu on kena oma lähedasi, kellega väga tihedas suhtluses ei olda, meeles pidada kauni jõulukaardiga. Ei ole vaja karta, et tuttav või sugulane, kellega paar korda aastas suhtluses oled, ootab Sinult jõulukinke. Kui soovid siiski midagi paki sisse pista, võiks katsetada näiteks ise küpsiste või muude põnevate maiustuste valmistamist – nii on võimalik paljudele lähedastele kinkida enda valmistatud maitsvaid hõrgutisi.

Pane paika eelarve

Jõulude lähenemisel tabab meid maagiline jõulutunne, mil soovime oma kinkidega teha palju headmeelt. Siiski tasub eelnevalt läbi mõelda, kellele kinke teha ja mis summa nendele kulutada. Muidugi on öeldud, et jõulud on imede aeg, kuid siiski võiksid mõelda ratsionaalselt ning mitte ülearu raha kulutada. Vastasel juhul ei pruugi Sul jätkuda vahendeid jõululaua katmiseks või mõne vahva jõulukontserdi külastamiseks.

Kingid e-poest

Kinkide soetamine e-poest on suurepärane lahendus neile, kel ei ole piisavalt aega poodides ringi käia ning kingitusi otsida. E-poest leiad Sa kingid kiirelt ning tihti ka soodsama hinnaga. Enne pühasid on paljudes e-poodides ka mitmed soodustused, nii on võimalik kingituste tegemisel suuri summasid kokku hoida. Siiski tasub meeles pidada valida usaldusväärne kauplus, mis lubab kingid ka õigel ajal kohale toimetada. Näiteks lubab suur e-pood Kaup24 igal aastal kõik kingid enne jõule klientideni tarnida. Igal aastal on neil see ka suurepäraselt õnnestunud, mistõttu on ostjad e-poodi üha enam usaldama hakanud ning ei ole pidanud e-poe lubadustes pettuma. Ostes kinke e-poest, mis ei suuda kinke enne jõule Sinuni toimetada, tuleb leida jõulupühade hommikul lähedasele vabandus, miks tema kink ei ole veel kohale jõudnud. Kahtlemata on hea tuju kadunud ning hinge poeb väike kurbus.

Kaks pead on parem kui üks

Jõulukinkide valimine on tihti raske ja aeganõudev ettevõtmine, mistõttu võiksid appi võtta sõbra või lähedase. Kaks pead on ikka kaks pead ning koos sujub kinkide valimine tunduvalt kiiremini. Lisaks annab sõber nõu ja aitab vajadusel eelarvest paremini kinni pidada. Kinke valides ei ole soovitatav siiski kaasata liiga palju inimesi, sest ülemäära palju erinevaid arvamusi ja maitseid muudavad kingi valimise veelgi keerulisemaks.

Soeta kingid tööpäevadel

Tihti ei ole pärast pikka tööpäeva enam tahtmist poodidesse kinke valima suunduda ning nädalavahetus, mil meil on tunduvalt enam vaba aega, tundub palju parema ideena. Kahjuks valitseb nädalavahetustel poodides suur kaos, mil inimesed teevad kinke valides poodides tormijooksu. Seetõttu, kui soovid vältida ebavajalikku stressi, tasuks kinke valima minna pigem nädala sees. Loomulikult on mugav lahendus kasutada ka e-poodide valikut, kuna e-poed on avatud ööpäevaringselt ning nendes ostlemine on tunduvalt rahulikum ja mugavam.

Ära soeta kingitusi vahetult enne jõululaupäeva

Päev enne jõulupühi on inimesed hõivatud toa kaunistamise ning söögi valmistamisega, mistõttu ajaks poodi minek sassi kogu päevaplaani ning tekitaks lisastressi. Lisaks võiks jõulukingid olla hoolikalt ning kaalutletult valitud, seetõttu soovitame kingid soetada kindlasti vähemalt nädal enne jõulupühasid – nii garanteerid endale rahuliku ning rõõmurohke jõuluaja.

Jaga
Kommentaarid