Liialt hinnalised kingitused

Ja siinkohal ei räägi me mitte emotsionaalselt hinnalistest, vaid tõesti kalli raha eest ostetud esemetest, mis tõestavad meie endi head finantsilist olukorda. Liialt kalli kingitusega sõbra sünnipäevale minnes võivad ka teised sõbrad end halvasti tunda, kuna nende kink ei ole hinna poolest ligilähedalgi sinu soetatud kallihinnalisele esemele. Peale selle võib kingisaaja tunda, nagu ta oleks kinkijale nüüd kuidagi võlgu. Väga kalleid kingitusi sobib teha ainult eriti lähedastele inimestele, nagu vanemad või poiss- ja tüdruksõber.

Kingitus kui vihje

Kingitus peaks kingisaajat rõõmustama ja talle ainult toredaid emotsioone pakkuma. Samal ajal on kingitusi, mis rõhutavad inimese kindlaid külgi või omadusi. Näiteks ei sobi pisut kogukamale sõbrale kinkida jõusaali kinkekaarti, kuna see võib teda sügavalt solvata, andes mõista, et too hoolitseb enda eest liialt vähe. Kindlasti ei tasu selliseid kingitusi teha ka rasedatele naistele, kes on raseduse ning sellega seonduva kaalutõusuga niigi mures ja stressis. Kui head sinu soovid ka ei ole, siis selline kingitus võib igal juhul solvanguna mõjuda.

Kingitus, mis muutub kohustuseks

Elusate loomade kinkimine võib tunduda väga armsa ideena – kes siis ei sooviks endale kutsikat, kassipoega või mõnda muud karvast lemmikut. Kuid see ei tähenda, et võiksid iseseisvalt sõbrale looma kinkida, ilma et temaga selle varem põhjalikult läbi arutaksid. Lemmikloom on väga suur vastutus ning enne taolise kingi tegemist peaks kingisaajalt kindla nõusoleku saama. Tuleks ikkagi meeles pidada, et loom on pereliige, kelle eest tuleb ööpäevaringselt hoolt kanda.

Kingitus, mis pole päris kingitus

Enne kui soetad oma kallimale tolmuimeja, pottide komplekti või mõne muu majapidamisega seotud toote, tasuks samuti veidi maad uurida, kas kingisaajal läheb selliseid esemeid vaja ning kas ta tõesti rõõmustaks nende üle. Mainitud kinkide tegemises ei ole iseenesest midagi halba, ent elukaaslane ei pruugi olla kõige õnnelikum, saades sinult tolmuimeja, kui talle endale koristamine väga ei meeldi, ega ka pottide üle siis, kui ta toiduvalmistamist eriti ei armasta. Kindlasti tuleb kinki tehes mõelda sellele, et kingisaaja kingituse tõttu ei kurvastaks, ega end kuidagi halvasti tunneks.

Kingitused on ju tegelikult enamikul juhtudest ääretult toredad. Need tuleb lihtsalt eelnevalt korralikult läbi mõelda ning sellisel juhul võid kindel olla, et kingisaaja on ääretult õnnelik ja tänulik!

Jaga
Kommentaarid