Kas looduskosmeetika on efektiivne?

Naised, kelle sõnul on looduskosmeetika ebaefektiivne, on eelnevalt kasutanud erinevaid populaarseid nahahooldustooteid ja ootavad looduskosmeetikalt koheseid tulemusi. Looduskosmeetikat on tarvis aga kasutada regulaarselt pika aja vältel. Nahk vajab uue tootega harjumist ning harilikult on esimesi tulemusi näha nädalate või kuu pärast. Loomulikult peab konkreetne toode ka kasutaja nahatüübiga sobima, vastasel juhul ei pruugi oodatud tulemusi saavutadagi.

Kas looduslik ja orgaaniline kosmeetika on üks ja sama?

Tõepoolest on võimalik orgaanilise ja loodusliku vahele võrdusmärk tõmmata. Ainuke vahe on selles, et orgaanilisel kosmeetikal on spetsiaalne märgis ning see on eelnevalt mitmeid erinevaid kontrolle läbinud. Looduskosmeetika ei pruugi aga tingimata keskkonnasõbralik olla, kuigi see sisaldab ainult looduslikke koostisosasid ja mittekeemilisi lisaaineid. Seetõttu on orgaaniline kosmeetika ka tunduvalt krõbedama hinnaga.

Kas naturaalne kosmeetika on tõepoolest naturaalne?

Tuleb tunnistada, et kuna orgaanilisus ja naturaalsus on praegu äärmiselt populaarsed, siis kasutavad paljud ettevõtted praegust olukorda ära ning tõstavad orgaaniliste ja looduslike kosmeetikatoodete hinnad üsna lakke. Ning kuna naturaalne kosmeetika on tõeliselt tõhus ja efektiivne, siis kasutavad paljud ärimehed sõna “ökoloogiline” lihtsalt ära, mistõttu tuleb kindlasti lugeda erinevate toodete koostist. Sertifitseeritud orgaanilisel tootel on vastav märgistus ja naturaalse kosmeetika brändid on kõik üsna tuntud.

Kas loodusliku kosmeetika keemilised lisandid on alati halvad?

Naturaalsel kosmeetikal võib olla lisaaineid, mis toodet paksendavad, kuid nende päritolu on looduslik – tavaliselt kasutatakse selleks nisu või maisi. Ka tärklist kasutatakse mõndade toodete paksendamiseks. Selliseid lisaaineid võib looduskosmeetikast leida, ent need ei ole meie organismile halvad ja nende kogused on imeväikesed.

Jaga
Kommentaarid