Kaup24.ee ekspertide sõnul on huvi kõrvaklappide vastu selle aastaga suuresti kasvanud. Võrreldes eelmise aastaga soetati kõrvaklappe septembrikuus 40% ja oktoobrikuus 50% enam kui mullu. Ekspertide sõnul on taoline muutus tingitud mitmetest teguritest. Esiteks on kasvanud aktiivsete ja sportlike inimeste arv, kes armastavad nii sporti tehes kui ka reisides muusikat kuulata. Lisaks suureneb pidevalt mängurite arv, kelle jaoks on kvaliteetne heli ääretult oluline. Ning kolmandaks arendavad tootjad pidevalt oma mudeleid, mistõttu on kõrvaklapid üha kenama disaini ja mugavamate kasutusvõimalustega, tagatipuks veel oluliselt soodsama hinnaga.

“Kõrvaklappe on endiselt kahte tüüpi – kõrvasisesed ja kõrvapealsed klapid ning lisaks sellele veel ka tavalised ja juhtmevabad mudelid. Üha populaarsemaks on muutunud just viimased ja seda tänu nende üha täiustuvale tehnoloogiale. Kuid selleks, et leida just endale kõige sobivamad kõrvaklapid, tuleks endale esitada kolm küsimust: millist disaini eelistame, kui palju oleme nõus investeerima ning milliseks otstarbeks plaanime kõrvaklappe kasutada,” selgitab kaup24.ee turundusjuht Rauno Kristjan.

Disain ja mugavus

Kõrvaklappe valides unustame sageli pöörata tähelepanu detailidele. Üheks selliseks on kahtlemata kõrvaklappide disain, mis on tegelikult oluline osa kõrvaklappide kandmise mugavusest. Soovitatav on valida klapid, mis on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest ning on lisaks sellele kerged ja mugavad. Kõrvaklappide pealaele toetuv osa ja patjade asukoht peaksid kohanduma nii, et klapid sobiksid mugavalt kõrvadele ning pea peale. Need tingimused täidetud, on kõrvaklappe võimalik ilma ebamugavustundeta kanda tunduvalt pikemat aega. Kõrvasisesed klapid on aga veidi keerukamad, kuna inimeste kõrvad on väga erinevad. Seepärast lisavad paljud tootjad oma mudelitele täiendavaid padjakesi, mille abil on võimalik leida see kõige mugavam suurus.

“Juhtmeta kõrvaklappide kasutamine on ääretult populaarne. Tavaliselt töötavad juhtmeta klapid tänu Bluetoothi ühendusele. Vähem juhtmeid, vähem probleeme. Ent ei tasuks unustada, et juhtmeta kõrvaklappide aku eluiga on piiratud, mistõttu võiks endale valida kõrvaklapid, mida on võimalik vajadusel kasutada ka juhtmega,” sõnab Kristjan.

Pane paika otstarve

Kui valid kõrvaklapid sportimiseks, siis tuleb leida võimalikult mugavad mudelid, mida igas olukorras hea kanda. On keeruline sõnadesse panna, kui ebamugav ja tüütu on sportida kõrvaklappidega, mis joostes, rattaga sõites või jõusaalis rassides pidevalt kõrvast välja kukuvad ning mida on tarvis pidevalt sättida.

“Sportimiseks mõeldud kõrvaklapid peaksid olema niiskus- ja higikindlad, võimalikult kerged ning praktilise disainiga. Kvaliteetne heli ja motiveeriv muusika aitavad saavutada parimaid tulemusi, mistõttu on sobilike kõrvaklappide valimine äärmiselt oluline,” leiab turundusjuht.

Kui kuulad muusikat kodus või kontoris, siis soovitatakse valida pigem suured kõrvapealsed klapid. Mõlematel kõrvaklappidel on omad plussid ja miinused. Suuri klappe valides on oluline tähelepanu pöörata nende painduvusele. Kindlasti ei tohiks kõrvapealsete klappide raskuskese koonduda ühele punktile, sest nii tekitab see kandjale valulikkust. Teine levinud probleem seisneb selles, et pikalt kõrvapealseid klappe kandes kipuvad kõrvad higistama, mistõttu on oluline, et konkreetsel mudelil oleksid kvaliteetsed ja pehmed kõrvapadjad. Seda tüüpi kõrvaklapid summutavad ideaalselt välise müra, mistõttu on nendega heli nautimine tunduvalt kvaliteetsem. Samas on kõrvasiseste klappide suureks eeliseks nende kergus ja kasutusmugavus, mistõttu on neid hea nii reisidele kui ka matkale kaasa võtta. Kõrvasiseste kõrvaklappide puuduseks on aga asjaolu, et klappidest kostuv heli võib kaaskodanikke häirida.

Hinnast oleneb ka kvaliteet

Kindlasti tuleb enne kõrvaklappide soetamist paika panna eelarve, mille olete nõus välja käima. Siinjuures tuleks meeles pidada, et mida kallimad klapid, seda kvaliteetsem heli. Seetõttu tasuks enda käest küsida, kui sageli on plaanis kõrvaklappe kasutada, kui oluline on helikvaliteet või kas soetad kõrvaklapid pigem stiilseks detailiks?

“Praegu soetab keskmine eestlane umbes 20-eurosed kõrvaklapid ning harilikult saab selle raha eest vähemtuntud tootjate klapid, mis vastavad tegelikult miinimumnõuetele. Soetades endale hinnalisemad kõrvaklapid, saate ka tunduvalt usaldusväärsema tootja mudeli, mis rahuldab ka kõige nõudlikuma muusikanautija nõudmisi,” sõnab spetsialist.

Ükskõik kui suur on Teie eelarve, tasub enne ostu veidi aega võtta ning erinevate kõrvaklappide funktsioone ja omadusi võrrelda, vajadusel ekspertidega nõu pidada ning võimalusel klappe ka pähe proovida.

Jaga
Kommentaarid