Ka Eestis on tasakaaluliikurid väga populaarsed, mistõttu ei maksa imestada, et neid on müügil paljudes kauplustes. Lai valik ei ole aga iga kord just kõige parem, sest valiku langetamine on sellisel juhul üsna keeruline.

Selleks, et valikut hõlbustada, toome mõned soovitused, mida Segway valimisel silmas tasuks pidada.

  • Võid endale valida käepidemetega Segway. See on suurepärane valik neile, kes tunnevad end tasakaaluliikuril seistes veidi ebamugavalt. Tõsi, käepidemetaga Segway on tunduvalt suuremate mõõtmetega.
  • Erinevatel seadmetel on erinev võimsus. Kui kasutad seadet põhiliselt kodustes tingimustes, siis ei maksaks endale soetada väga võimsat seadet. Kui aga liigud enamasti õues, siis soovitame veidi enam raha investeerida ja endale võimsam tasakaaluliikur soetada.
  • Kindlasti otsi enne seadme soetamist tootja kohta informatsiooni ja tagasisidet. Tundmatu bränd ei pruugi olla kehv valik, ent on palju kindlam soetada endale usaldusväärse ja nimeka brändi seade.
  • Seadme välimus ei ole alati kõige olulisem kriteerium. Kuid mõne jaoks on just Segway välimus see kõige olulisem osa. Poodides on väga erineva välimusega seadmeid, mistõttu leiab endale sobiliku iga tasakaaluliikuri fänn.
  • Tee kindlaks, mitu kilogrammi on lubatud seadmel kanda. Tavaliselt on selleks näitajaks 100 kg, kuid võid ka leida mudeleid, mille kandvus on tunduvalt suurem.
  • Ära unusta, et Segwaysid on erineva suurusega. Väikese astmega seadmed on sobilikud eelkõige lastele. Kindlasti tasub eelnevalt masinat katsetada, et veenduda, kui mugav seadmega ringi on liikuda. Ostes lapsele kohe veidi suurema astmega seadme, on see asjakohane veel ka kümne aasta möödudes. Lõppude lõpuks on Segway pikaajaline investeering.

Segwaysid on saadaval väga erinevate omadustega, mistõttu tasub eelnev põhjalik kaalutlemine ja läbimõtlemine end suuresti ära.

Tasakaaluliikuriga on lõbus liikuda nii toas kui ka õues. See on vahva seade, mis sobib nii lastele kui ka täiskasvanutele. Liikumine ei ole kunagi varem niivõrd lõbus olnud!

Jaga
Kommentaarid