Esmalt tuleks arvesse võtta, et peod on väga erinevad, mistõttu võid kauni, ent liialt piduliku kleidiga üritusel veidi kentsakalt mõjuda. Seetõttu tuleks kutsel olevat riietussoovitust arvesse võtta ning pidulikule galale veidi uhkem, kokteilipeole aga veidi lihtsam kleit valida. Lisaks sellele tasub arvesse võtta oma kehalisi iseärasusi ning probleemseid kohti varjata ning oma kauneid külgi maitsekalt esile tuua.

Teiseks oluliseks kriteeriumiks on kleidi mugavus. On täiesti põhjendamatu valida endale kleit, milles ennast ebamugavalt tunned. Nii mõtled kogu õhtu jooksul ainult oma kleidile ning selle tulemusena pole võimalik peost rõõmu tunda ega seda mingilgi määral nautida. Seetõttu soeta kleit, milles end hästi tunned ning sellest tulenevalt mõjud tunduvalt enesekindlamalt ja rõõmsamalt ning pidu kulgeb probleemideta ja nauditavalt.

Tasub ka eelnevalt uurida, millistes ruumides pidu toimub. Sellest olenevalt on samuti võimalik enda jaoks selgeks teha, kas valida veidi lihtsam või pigem pidulikum kleit ning vastavalt ka ehted ja kingad selle juurde sobitada. Näiteks oleneb peoruumide põrandast, kas valida kõrgemad või pigem madalamad ja mugavamd jalanõud, et end õhtu jooksul võimalikult mugavalt tunda.

Lisaks eespool mainitule tuleks kleiti valides arvesse võtta mitmeid teisi asjaolusid nagu toatemperatuur, kleidi värv ja lõige ning kui tegu on konkreetsema stiilipeoga, siis valida sellest lähtuvalt ka kõige sobivam kleit. Ja mis kõige olulisem – püüa vältida liigseid värvikombinatsioone ning mustreid. Alati tasub valida veidi lihtsama välimusega kleit, et seda siis hiljem soovi ja vajaduse korral ehete abil uhkemaks oleks võimalik muuta. Kindlasti tasub end jõulupidude jaoks eriliselt särama lüüa ning eelnevalt ka juuksurit ja jumestajat külastada, kes su pühade puhul eriliselt särama lööksid.

Jaga
Kommentaarid