Hind. Esmalt pane paika, millises hinnaklassis tooli oled nõus soetama. Mida suurema summa oled nõus välja käima, seda suurem on ka valik. Üldjuhul on ergonoomilised ning mugavad toolid ka veidi krõbedama hinnaga.

Kõrgus. Parimad on sellised toolid, mida on võimalik reguleerida vastavalt oma vajadustele. Erineva pikkusega inimesed vajavad ka erineva kõrgusega tooli. Seetõttu on reguleeritavad toolid väga mugavad — pole tarvis oma pikkust tooli soetamisel arvesse võtta.

Laius. Üldiselt ei mõtle inimesed tooli soetades selle laiusele. Laia istmega tool ei ole vajalik just igaühele. Ent suurematel inimestel tuleb endale valida ka õige laiusega tool. Kitsas ja ebamugav tool muudab töötamise ebameeldivaks.

Materjal. Kontoritoole on väga erinevatest materjalidest. Harilikult on kontoritoolid valmistatud plastikust, mis on kaetud nahaga. Sellised toolid näevad kenad välja ning peavad ka üsna kaua vastu. Nahast toolid on ideaalsed inimestele, kes soovivad töötada efektiivselt ning vältida segavaid faktoreid.

Funktsioonid. Toolid võivad olla ka väga erineva funktsiooniga — on toole, mida on võimalik sättida lamavasse asendisse ning isegi selliseid, mida kasutada massaažitoolina. Funktsionaalsed toolid on suurepärane valik. Need küll maksavad veidi rohkem, kuid neil on ka suurel hulgal positiivseid omadusi.

Käetoed. Töötamise ajal tuleb teha regulaarseid pause. Nii turgutad keha ja vaimu ning sinu keha ei väsi istumisest liialt ära. Seetõttu on olulised ka käetoed — nende abil on võimalik ennast toolis mugavalt ja mõnusalt tunda. Enne tooli soetamist võiksid veenduda, et käetoed võimalikult mugavad oleksid.

Korralik ja kvaliteetne töötool suurendab oluliselt töö kvaliteeti ja töötamise efektiivsust!

Jaga
Kommentaarid