Mõtle, kas kingitus rõõmustaks saajat? Kuigi inimeste vajadused ja huvid on erinevad, siis ei ole keegi kuigi rõõmus, saades kingiks erilise tähenduseta suveniire või jõulukaunistusi. Kingitust valides peaksime mõtlema, kas see meid ennast rõõmustaks. Kui mitte, siis miks peaks see rõõmustama teisi?

Kingid inimestele, keda me väga ei tunne. Kingituste vahetamine tööl või koolis kaaslastega, kellega me tihti väga kokku ei puutu ning palju ei räägi, võib tunduda keerulise ülesandena, ent paanikaks ei ole põhjust. Vahel on abiks inimese Facebooki või Instagrami kontol ringi piilumine mõistmaks, mis talle meeldida võiks või millest ta huvitatud on.

Meenuta erilisi hetki. Talvisel ja pimedal ajal kipume me meenutama kauneid mälestusi ja rõõmurohkeid hetki. Ka mälestusi tulvil kingitus on äärmiselt tähendusrikas kink. Raami näiteks suvel jäädvustatud lõbusad pildid sinust ja kingisaajast või koosta teile tähenduslike lauludega heliplaat. Need on ainult mõned ideed, kindlasti tuled ka ise tõeliselt vahvate ja eriliste ideede peale.

Soeta kingitused varakult. Igal aastal lubame endale, et seekord soetame kingitused õigeaegselt, kuid ikka ja jälle on jõulude lähenedes kingid endiselt ostmata ning poodides rüselemas sajad inimesed, kes püüavad meeleheitlikult viimaseid kinke leida. Loomulikult ei ole kinki tarvis muretseda novembri alguses, kuid ära jäta seda ka täiesti viimasele minutile. Nii hoiad alles palju närvirakke ning saad nautida tõelist jõulumaagiat ja rahu.

Pea meeles, et võlu peitub lihtsuses. Kindlasti soovivad paljud meist uut luksuslikku telefoni või tahvelarvutit, kuid jäägem reaalsuse piiridesse ning valmistagem hoopis midagi enda kätega. Palju toredam on saada kingitust, mis on loodud täielikult Sinule mõeldes. Sulle meeldib joonistada, pildistada või luuletusi kirjutada? Siis on suurepärane võimalus lõpuks oma talenti ja huvisid kingituse loomisel ära kasutada. Pole midagi armsamat kui käsitsi valmistatud kingitus, mis südamega loodud, ükskõik kui väike see ka ei ole.

Kingi tähendusrikkaid hetki, mitte lihtsalt esemeid. Asjad ei too meile kestvat rõõmu – tavaliselt paneme kingid riiulile ning ka unustame need sinna. Kuid mis jääb meelde? Kogemused, elamused. Olgu selleks siis näitused, kontserdid või teatrietendused. Tihti ei raatsi või ei jõua me ise endile pileteid soetada, mistõttu on meeldejääv elamus kahtlemata parim kink.

Kingitust on kena ka paberisse pakkida, ükskõik kui väike see ka ei oleks. Vahel, ostes tibatillukese kingi, ei näe me mõtet kingitust paberisse pakkida, ent pakitud kingitus on lisaväärtus. Harilikult rebib kingisaaja paberi tükkideks, ent esmamulje on juba loodud. Pakitud kingitus näitab, et hoolime ja soovime oma kingitusega rõõmu valmistada ning et oleme sellega vaeva näinud. Uskuge, jõupingutus on seda väärt ning kahtlemata ei jää see tähelepanuta.

Lisa kaart. Meil on pidevalt kiire ja rutt, kuid kingituse tegemist võiks võtta hoole ja armastusega ning tähelepanu pöörata igale pisemalegi detailile. Näiteks on äärmiselt armas valida kingituse juurde ka vahva kaart. Veelgi toredam on kaart ise joonistada, ent ka poodides leidub vahvaid piltidega kaardikesi, kuhu oma soojad sõnad sisse kirjutada. Olgu nendeks siis paar lauset, väike pilkamine või pikem luuletus – ka see näitab, kui väga me kingisaajast hoolime ning kui läbimõeldud meie kingitus on.

Jõulude üheks märksõnaks on kindlasti mängufilm „Üksinda kodus”. Mõelgem hetkeks fimi esimese osa lõpustseenidele. Kaunilt ehitud jõulupuu ning selle all imekenad kingitused, mis Kevinile üldsegi korda ei lähe. Tema seisab akna all ning unistab, et saaks vaid oma perega koos olla. Seetõttu tasub meeles pidada, et oluline ei ole, kui suuri kingitusi me teeme, vaid kui palju armastust me jagame. Ilusad emotsioonid on alati parimaks kingiks.

Jaga
Kommentaarid