Kui soovid pikaajalist ja kauakestvat investeeringut, siis soovitame tähele panna järgmisi olulisi kriteeriume.

Trepiastmete kõrgus. On ilmne, et nende kõrgus peaks olema optimaalne selleks, et trepil oleks mugav liikuda. Piisavalt kõrged astmed muudavad ühtlasi trepi üldpildis kenamaks. Astmete kõrgust valides on oluline mõelda vajadusel ka vanadele inimestele ja lastele, kes samuti treppidel liikuma hakkavad.

Trepiastmete laius. Tavaliselt sõltub astmete laius mitte nii väga inimese soovist, vaid võimalustest. Kui kodus on keerdtrepp, on harilikult astmed kitsamad. Kuid on selge, et mida laiem on trepiaste, seda turvalisem ja stabiilsem on sellel liikuda.

Trepi stabiilsus. Kui soovid liikuda enesekindlalt, siis tuleks kindlasti valida võimalikult vastupidava alustalaga trepp. Tänapäeval on alustalasid väga erinevaid, mistõttu võivad paljud treppidel liikujad end neil käies ebamugavalt tunda. Parimaks lahenduseks võib pidada seinale kinnitatud trepiastmeid, mis on otstest omavahel seotud. Selline trepp nõuab küll kandvat seina, ent on kõige väiksema sammumüra levikuga.

Käsipuud. Mitte kõikidel treppidel pole käsipuud, kuna mõnes kodus ei sobi see interjööriga ning teises ei olegi käsipuule üldse ruumi. Siiski on võimalusel käsipuu ääretult vajalik. See teeb trepil liikumise mugavaks ja turvaliseks ning on teisalt ka kenaks sisekujunduslikuks elemendiks.

Värv. Üldjuhul valitakse see kodus domineerivatel värvidel põhinedes. Trepi värv võib olla nii tumedamates kui ka heledamates toonides, peaasi et toon harmoneeruks kenasti keskkonnaga.

Materjal. Üldjuhul on trepid valmistatud eelkõige puidust, kuid tänapäeval on võimalik soetada ka plastikust või klaasist mudeleid. Loomulikult peaks lisaks stiilsusele hindama trepi funktsionaalsust ja mugavust sellel liikudes.

Kui te ei ole kindlad, milline trepp võiks teie koju kõige paremini sobida, siis tasub alati nõu pidada spetsialistide ja müügikonsultantidega. Kindlasti tasub investeerida kvaliteetsesse ja vastupidavasse treppi, mis püsiks kaunina ka aastakümnete möödudes.

Jaga
Kommentaarid