Internetiportaal Independent valis välja parimad aiatööriistad, mis on taskukohased ja kättesaadavad pea igaühele. Kümme parimat aiariista on järgmised:

  1. Fiskarsi labidas Xact. See võib esmapilgul tunduda traditsioonilise kühvlina, ent on väga käepärane ja mugav kasutada. Tööriista tera nurk on valmistatud selliselt, et mudeliga on võimalik kaevata ka kõige tihkemat mulda.
  2. Fiskarsi teleskoophekikäärid SmartFit. See hekilõikur on hindamatu abimees kõigile, kes on hädas raskelt pügatavate põõsastega. Kääride käepidemeid on võimalik pikendada ja järsk tera lõikab probleemideta isegi kuivanud oksi.
  3. Kõblas Roughneck 5LB. See 2,2 kg kõblas on abiks ka kõige tihkema mulla kõplamisel, aidates eemaldada soovimatuid juuri ja kive.
  4. Bulldogi hark. Tootja hargid muudavad iga aiatöö tunduvalt lihtsamaks. Need on väga kvaliteetsed ja vastupidavad, teenides aiapidajat pikki aastaid.
  5. Bentley reha National Trust. See traditsioonilise kujuga puidust käepidemega reha on piisavalt suure ja tiheda peaga, mis võimaldab riisuda nii lehti kui ka raskesti ligipääsetavaid maa-alasid.
  6. Spear & Jacksoni aiakühvel Select Tanged. On teada, et ükski aiatöö ei edene mugava aiakühvlita, millega on hõlbus istutada ja harvendada. Kühvlil on pehme mittelibisev käepide ja roostevabast terasest pea, mis teenib aiapidajat kaua ja kvaliteetselt.
  7. Kummist kotid. Lihtsa disainiga mugavad kummimaterjalist kotid võiksid olla igas majapidamises. Need on tohutult kerged ja mahukad. Kottidesse on võimalik koguda nii niidetud muru kui ka kompostijääke ja seda lihtsal moel ühest aia otsast teise tarida.
  8. RHS-i roostevabast terasest umbrohu eemaldaja. Paljud meist on tuttavad olukorraga, kus oleme hädas raskesti ligipääsetavas kohas kasvava muruga, näiteks plaatide sillutise vahel. RHS-i nuga on imeline abimees soovimatu umbrohu eemaldamisel ka suuremates kogustes.
  9. Spear & Jacksoni kõblas Elements. See aitab lahti saada soovimatust umbrohust ka kõige suuremates peenardes.
  10. RHS-i kaardus oksakäärid. Need roostevabast terasest lõiketeradega oksakäärid oma erksalt oranžide käepidemetega garanteerivad, et sul ei ole võimalik neid kogemata muude jäätmetega koos kompostihunnikuse visata. Käärid lihtsalt jäävad silma.

Igal juhul ei tasu aiatööriistade eest liiga palju raha välja käia. Küll aga on tähtis valida kvaliteetsed abimehed, mis peavad kaua vastu ja mida on mugav kasutada. Tasuks hoiduda liiga soodsate aiariistade soetamisest, kuna nood võivad ka lihtsamatel töödel kergesti puruneda. Lõppude lõpuks müüakse aga kõiki tänapäevaseid töövahendeid garantiiga. Seetõttu on äärmiselt oluline kõik ostutšekid kenasti alles hoida. Kunagi ei tea, millal võib neid vaja minna. Ühtlasi tasuks meeles pidada, et aiatööriistad võiks pärast igat kasutuskorda puhastada – nii kaitsed neid roostetamise eest ja sel moel ei muutu tööriistad ka liiga kiirelt nüriks.

Jaga
Kommentaarid