Puhtad ja korralikud riided on igale inimesele iseenesestmõistetavad, sõltumata tema soost, vanusest, haridusest või sotsiaalsest seisundist. See on lihtsalt oluline. Erinevate stiilide kandmine on aga iga inimese isiklik valik. Mõned inimesed leiavad ägedaid riideid oma vanaema või vanaisa riidekapist ja kasutatud rõivaste kauplustest, samal ajal kui teiste jaoks on oluline viimane moesuund, erinevad brändid ning uhiuued riided. Naistele on mood ja kena riietus eriliselt olulised, kuid praegusel ajal on üha enam mehi, kes jälgivad samuti viimaseid trende ja moode ning kes soovivad kenad ja stiilsed välja näha. Kindlasti ei tasuks ühte või teist inimest tema stiili pärast hurjutada, sest meil kõigil on õigus kanda seda, milles end hästi tunneme. Kõige olulisem on oma peegelpildiga rahul olla.

Kindlasti ei ole mingi saladus, et teeme inimese rõivastuse järgi omad hinnangud ja järeldused. See on ka põhjus, miks rõivastusele sedavõrd palju tähelepanu pöörame. Me kõik soovime heal moel hallist massist välja paista. Teinekord ei pruugi aga rõivastuse järgi inimese sotsiaalse staatuse ja rahalise olukorra hindamine sugugi paika pidada. Nutikad tudengid võivad teinekord näida jõukamatena kui mõne ettevõtte tippjuhid. Mõni inimene peab rõivastust ja brände olulisemaks kui teine. Kindlasti võiks aga soetada endale pigem vähem, ent kvaliteetseid rõivaid kui palju ja soodsaid riideid lihtsalt seetõttu, et nende hind on sedavõrd odav. Kvaliteetne rõivas on kui investeering, meil on võimalik ühte hinnalist pintsakut kanda kordades kauem kui ühte soodsamat mudelit. Ning lõppkokkuvõttes on odavate rõivaste pidev kokkuostmine tunduvalt kallim kui harva ühe hinnalise eseme soetamine.

Me kõik seisame hommikuti riidekapi ees ja mõtleme, mida võiks täna tööle või sõpradega välja minnes selga panna. Palju oleneb meie tujust ja meeleolust ning ka sellest, milliste inimestega päeva peale kokku võime juhtuda. Riietus on võimas relv, mis aitab meil tunda end enesekindlalt ja kujundada ka inimeste arvamust. Rõivaste valikul võiks lähtuda praktilisusest ja mugavusest ning otse loomulikult ka kvaliteedist. Nii tunneme end oma rõivastes alati hästi ja mugavalt.

Jaga
Kommentaarid