Kvaliteetsest unest ei olene mitte ainult see, kuidas laps ennast järgmisel päeval tunneb, vaid ka tema tervis ja heaolu. Hea ning regulaarne uni vähendab haigestumiste riski, mistõttu tuleks igal lapsevanemal soetada oma järglasele kvaliteetne madrats, mille valimisel arvestatud just Sinu lapse vajadustega.

Esimeseks ostuks kvaliteetne madrats

Niipea kui beebi on sündinud, tuleks vanematel suunduda kauplusesse ning soetada lapsele kvaliteetne madrats. Tavaliselt ei võta madratsi ost eriliselt aega, ent eelnevalt tuleks teada, milliseid madratseid pakutakse ja milline neist on parem tagamaks lapsele kvaliteetne ning sügav uni.

Spetsialistid soovitavad madratsi soetamisega kiirustada, sest selleks, et tagada esimesest elupäevast kvaliteetne uni, tuleb lapsele valida hea ja tervislik madrats. Kindlasti ei soovitata last enda kõrvale voodisse magama võtta, sest täiskasvanute madrats ei ole kuidagi beebi kehale sobilik.

Üheks populaarsemaks lastemadratsiks on tänapäeval kookosest madrats, kuid ekspertide sõnul ei ole see parim valik. Varem arvati, et laps peaks magama kõval pinnasel, ent nüüd väidetakse ühehäälselt, et pigem tuleks valida veidi pehmem madrats. Lisaks muudab kookosmadrats aja jooksul oma kuju, mistõttu on lapse keha ebaloomulikus asendis.

Kas laps võiks magada Sinuga samal madratsil?

Kindlasti on parem, kui igal pereliikmel on oma voodi ning kvaliteetne voodimadrats, mis soetatud just nende vajadusi arvestades. Paljud vanemad arvavad, et lastele sobib sama madrats, millel nad ise magavad. Fakt on see, et lapsel peaks olema spetsiaalselt lastele mõeldud madrats ja täiskasvanute madrats võib talle mitte sobida, tekitada allergiaid ning muu hulgas õrna nahka ärritada.

Vanematele lastele tuleks soetada nendele sobilik madrats, mis on sageli vanemate madratsite omadustega sarnane. Kõige olulisem on madratsi valimisel pöörata tähelepanu selle tihedusele. Suurema kehakaaluga inimestele on soovitatav valida madratsid, milles tihedam vedrustus. Vanematele lastele sobib üldjuhul esimese tihedusastmega madrats, mis võimaldab kehal hästi lõõgastuda ning on sobilik noore inimese lihastele ja liigestele.

Kindlasti tuleb nii madratsit, madratsikatet kui ka voodipesu regulaarselt puhastada. Pikema aja jooksul kogunevad madratsisse lisaks mustusele lestad, mis võivad põhjustada erinevaid haigusi. Laste organism on meie omast veidi nõrgem, mistõttu tuleks laste voodite eest eriliselt head hoolt kanda.

Jaga
Kommentaarid