Kõikide juhtide ülesandeks on tagada nii enda kui ka kaasliiklejate turvalisus. GPS-vastuvõtjate eesmärk on juhatada ja suunata juhti õigesti ning täpselt, jõudmaks kõige paremal moel soovitud sihtkohta. GPS-seade on harilikult justkui üks suur ekraan. Sellel puuduvad üleliigsed juhtmed ja nupud, mistõttu on seda lihtne ja käepärane kasutada. GPS-seadmed on varustatud vastupidava akuga, mis võimaldab seadet korraga pikka aega kasutada. GPS-seadmeid on võimalik soetada spetsiaalse autohoidjaga, mida on lihtne paneeli või esiklaasi külge kinnitada. Mugav asukoht võimaldab juhil jälgida teed ja aeg-ajalt pilku GPS-seadme poole pöörata.

Erinevad testid kinnitavad, et nutitelefoni kasutamine sõidu ajal suurendab liiklusõnnetuste toimumise tõenäosust suuresti. Isegi kui kasutad selles ainult navigatsiooniseadet, toimivad telefonil ka kõik teised funktsioonid, mistõttu ilmuvad ekraanile sõnumid, kirjad ja saabuvad telefonikõned. On ehk raske uskuda, kuid see muudab navigatsioonirakenduse kasutamise väga keeruliseks. Kasutades mobiiltelefoni navigatsiooni, tuleks sisse lülitada häälkäsklused, mis annavad aegsasti teada eesolevatest pööretest ja olulisest infost, mistõttu ei teki vajadust pilku telefonile suunata. Ka telefoni ekraan ei ole tihtipeale nii selge ja suur kui GPS-seadme oma. Kõige suurem nutitelefoni puudus on aga selle aku. GPS-rakenduse sisselülitamisel kulub akut tunduvalt enam ja seade ei pruugi soovitud sihtkohani jõudmiseni üldse vastu pidada.

GPS-seadmed on palju täpsemad, kuna tootjad on muretsenud neile pidevad tarkvara uuendused, seetõttu võid olla täiesti rahulik ka juhul, kui teedel on toimunud remont ja teeolusid on muudetud ning uusi teid juurde rajatud. Telefonide GPS-rakendustes ei saa aga tihtipeale väga kindel olla. Kaasaegsed GPS-seadmed on kõrge kvaliteediga, ent ka taskukohase hinnaga – enamik seadmeid on võimalik endale soetada vähem kui 100 euroga. Täiustatud mudelid võimaldavad kasutada uusi ja põnevaid funktsioone, ent nende eest tuleb ka veidi rohkem raha välja käia. Kindlasti võiks üks korralik GPS-seade olla iga juhi sõidukis, kuna nutitelefonid ei ole niivõrd usaldusväärsed ja meelitavad meid sõidu ajal kõrvaliste tegevustega tegelema.

Jaga
Kommentaarid