Kodumasin lakkab töötamast meist olenevatel põhjustel

Kas loed külmiku või nõudepesumasina ostmisel hoolikalt ka selle kasutusjuhendit? Oled Sa kunagi internetist otsinud, kuidas mõnda konkreetset seadet kasutada? Suure tõenäosusega mitte. Seetõttu võib kodumasin ühel hetkel, pealtnäha ilma igasuguse põhjuseta, rikki minna ning töötamast lakata. Lisaks ei tea me sageli oma kodumasinate kõiki võimalikke funktsioone, mis tihtipeale oleksid äärmiselt kasulikud. Ja me ei räägi praegu pesumasina erinevatest pesemisprogrammidest. Enamasti tuleks oma kodumasinate kasutusjuhendid korralikult läbi lugeda ning vajadusel soetada mõningad vahendid, mis nende eluiga pikendaksid. Tihti kasutame oma kodust tehnikat üsna vastutustundetult, mistõttu lagunevad need tunduvalt kiiremini, kui peaksid.

Vaesed tarvikud

Paljude kodumasinate eest tuleks korralikult hoolt kanda – neid tuleb regulaarselt puhastada ning hooldada. Hooldamisel on soovitatav kasutada kvaliteetset kodukeemiat. Näiteks tuleks katlakivi ärahoidmiseks kasutada veepehmendajaid, mis hoiavad pesumasina kauem töökorras. Ka veekeetjate tootjad loodavad, et me kodudes oma seadet aeg-ajalt lubjast puhastaksime. Teinekord võiks keemia asemel kasutada lausa koduseid vahendeid, nagu äädikas ja sidrunimahl. Vaid regulaarsel puhastamisel püsib veekeetja kauem töökorras.

Elektrivool

Igal lambil on oma sisse- ja väljalülitamise tsüklid. Kujuta ette, et lülitad külmkappi päeva jooksul 50–100 korda sisse ja välja. Harilikult me seda siiski ei tee, sest ilmselt ütleks külmkapp juba mõne aja möödudes üles. Seetõttu tuleb silmas pidada, et kodumasinad, mis vajavad pidevalt elektrivoolu, oleksid ka koguaeg seinas. Vastasel juhul ei maksa imestada, kui peame endale üsna pea uue seadme soetama.

Ülekoormus

Pesumasinasse ei ole lubatud panna 10 kg riideid, kui seade on ette nähtud vaid 8 kg riiete pesemiseks. See võib masinat kahjustada. Sama kehtib nõudepesumasina kohta. Ka külmkappi ei tasuks panna kuuma supipotti ning sügavkülma sooja lihalõiku. Sellisel juhul ütleb külmkapi jahutaja varsti üles – peame hoolitsema selle eest, et me ei tekitaks oma kodumasinatele ise ülekoormust.

Tootjad soovivad …

Jah, on tõsi, et tootjad soovivad, et me vahetaksime iga 5–10 aasta tagant oma vanad kodumasinad uute mudelite vastu. Kuidas seda garanteerida? Paljude kodumasinate tootmisel kasutatakse osasid, mille eluiga ei ole kuigi pikk. Sel moel on tootjatel võimalus vanade masinate paranduse ja uute masinate müügi pealt korralikult teenida. Ärimaailm on karm ning teinekord ei piisa isegi kodumasina hoolikast hooldamisest ja puhastamisest, et selle eluiga pikendada. Ühel hetkel saab kodumasina kasutusaeg lihtsalt ümber ning tuleb endale taaskord uus mudel soetada.

Jaga
Kommentaarid