Sageli juhtub nii, et ostes uued kingad, hakkavad need esialgu valusalt hõõruma. Poes jalga proovides sobisid need valatult, kuid esimese kilomeetri möödudes hakkavad tõelist valu tekitama. On olemas hea nipp, mis aitab jalanõud taas mugavaks muuta – võta veekindel plastikkott ning täida see veega, aseta sellesse jalanõud ning pane sügavkülma. Jalanõud peavad külmas olema vähemalt 10 tundi – vesi paisub ning venitab ka jalanõusid. Kui protseduur esimesel korral kohe ei õnnestu, siis korda seda seni, kuni saavutad soovitud tulemuse.

Me kõik teame, et sukkpüksid on kaunid, kuid äärmiselt õrnad. Nende eluea pikendamiseks ning paremaks vastupidamiseks on üks hea nipp. Hoia uusi sukkpükse enne jalga panemist vee all ning aseta seejärel kilekotiga sügavkülma. Hoia sukkpükse külmikus üleöö. Seejärel võta need külmast ning lase täielikult kuivada. Külmumine tugevdab sukkpükste kiude ning nii peavad sukkpüksid ka tunduvalt kauem vastu.

Närimiskummi riietele sattumine on üks igavene nuhtlus. Mida rohkem sa nätsu üritad eemaldada, seda tugevamini see riietele kleepub. Üks hea nipp närimiskummist vabanemiseks on panna rikutud rõivas sügavkülma, kus näts kaotab oma venivuse ja kleepuvuse. Nüüd kraabi lihtsalt närimiskumm ettevaatlikult riidelt maha. Sama nippi võid kasutada juhul, kui oled laudlinale ajanud küünlavaha.

Väga tihti hoiame me vanu fotosid koos suurtes arhiivides või kastides. Vahel juhtub aga, et pildid on omavahel tihedalt kokku kleepunud. Selleks, et pilte lihtsamalt üksteisest eraldada ilma, et fotod kahjustada saaksid, tasub need panna pooleks tunniks sügavkülma ning seejärel üritada neid ettevaatlikult õhukese noa abil lahutada. Sarnast nippi on hea kasutada ka postmarkide eraldamiseks.

Kuidas saada küünlahoidjat vahast puhtaks? Loomulikult aitab ka siin sügavkülmik. Aseta küünlajalg külmikusse ning pärast mitut tundi koorub vaha imelihtsalt maha. Lisaks tasub ka küünlad enne põletamist sügavkülma asetada, kuna nii pikeneb nende põlemisaeg veelgi. Kõige paremini toimib selline nipp peenikeste küünalde puhul.

Popkorni tehes jäävad tihti paljud terad paisumata, et seda vältida, tuleks popkorn enne valmistamist külmikusse asetada – nimelt mõjutab sügavkülmutamine maisiterasid sedavõrd, et nad on soojale vastuvõtlikumad. Järgmisel filmiõhtul tasub antud nippi kindlasti katsetada.

Ka halvasti lõhnavaid rõivaid tasub külmikus hoida. Aseta rõivad taas-suletavasse plastikkotti, sulge ja hoia külmikus üleöö. Madal temperatuur tapab bakterid, mis ebameeldivat lõhna tekitavad.

Lisaks halvale lõhnale saab sügavkülma abil lahti ka tolmulestadest. Aseta padjad, pehmed mänguasjad plastikust kotiga ööseks sügavkülma ning pese hommikul esemed kuuma veega – nii lihtsalt saadki tolmulestadest priiks.

Kui sa oled pidevalt kimpus stressi ja vähese unega, mille tõttu on silmade alla tekkinud mustad ringid, siis tasub abi otsida külmadest teekotikestest. Aseta kasutatud teekotid sügavkülma ning võta need hommikul külmast ja aseta silmadele. Mõne minutiga on silmad värskemad ja puhanud. Lisaks teekotikestele aitavad mustade ringide vastu ka külmast võetud lusikas – vähe vaeva, suurepärane tulemus.

Kohvisõbrad võiksid teada, et sügavkülma asetatud jahvatatud kohv ning kohvioad sälitavad kauem oma värskuse ja maitse. Nimelt aeglustab külm keemilisi reaktsioone, mis põhjustavad kohvi maitse kadumise. Loomulikult joovad tõelised kohvigurmaanid joogi ära enne, kui see jõuab hakata oma häid omadusi kaotama. Sellegipoolest on kohvi külma asetamine suurepärane idee, kui sul on vaja kodust kauemaks eemale minna, kuid soovid ka naastes värsket kohvijooki nautida.

Jaga
Kommentaarid