Sektsioonkapid ja nõukaaeg

Sektsioonkapid ei olnud mõnda aega tagasi inimeste seas soositud ega armastatud mööbliesemed – üksnes sõna “sektsioon” meenutas paljudele kohe halli nõukaaega. Kuid tänapäeva kapid ei näe enam ammu välja nii nagu vanadel aegadel – need on muutunud kergemaks ja avaramaks. Lisaks on võimalus otsustada, kas hankida oma koju kõrge või madal kapimudel, üksikud seinariiulid või riiulite komplekt – see on iga ostja vaba valik. Väga mugav lahendus on loodud ka televiisorile. Nimelt on enamikel sektsioonidel eraldi osa telerile, seega tuleks enne sektsiooni soetamist kindlasti arvesse võtta oma plaanitava või olemasoleva pildikasti suurust.

Demonstreerida või varjata

Olenevalt mööbli materjalist võivad sektsiooni uksed olla nii läbipaistmatud kui klaasist. Sageli kasutatakse kaheosalist lahendust, kus alumine sektsioon on puidust ustega, ülemine aga läbipaistvast või mattklaasist ustega. Ülemistesse riiulitesse sätitakse harilikult vaasid, raamatud, nõud, perepildid ja muud kenad esemed, mille külalistele näitamine on uhkuseks. Alumises osas hoiustatakse aga pigem tarbeesemeid ning olulisi dokumente, eriti juhul, kui kapiuksed on ka lukustatavad.

Ruumi olulisus nii väikestes kui suurtes elamistes

Minimalistliku stiili kiire levik on populaarseks muutnud eluruumid, milles ei leidu ebavajalikke ega kogukaid mööbliesemeid. Minimalism ei pea lugu kohmakatest vanamoodsatest kummutitest ja riiulitest. Sektsioonide eeliseks ongi asjaolu, et nad aitavad Sul kodus ruumi kokku hoida – üks mööblitükk peidab endas niivõrd palju erinevaid funktsioone. Seetõttu on sektsioonkapid ideaalseks lahenduseks kõigile neile, kes elavad väiksemates eluruumides. On mugav, kui mööbel paikneb ühes seinas ning ülejäänud elupind on avatud. Sama hinnatud on sektsioonid ka ruumikates majades ning korterites – kes ei sooviks lisada oma elamisse rohkem avarust ning muuta seda veelgi valgusküllasemaks.

Kollektsioonide demonstreerimiseks

Mööblitootjad on loonud palju erinevaid lahendusi sealhulgas ka sektsioone, milles on hea hoiustada oma kollektsioone. Selliseid kappe iseloomustavad suured avarad ja läbipaistvad klaasist uksed, mille abil oma kogu kergesti demonstreerida. Samuti takistab klaas tolmu tekkimist, säästes meid pidevast puhastamisest ja hooldusest. Kuid isegi juhul, kui kapiuksed on pidevalt kinni, tekib varem või hiljem ikkagi tolm, mistõttu on aeg-ajane puhastamine siiski vajalik.

Hoolitse mööbli eest õigeagselt

Lisaks sektsiooni sisemusele tuleb mööbli eest ka välispidiselt hoolt kanda. Oluline on pisivigade nagu kriimustused, käepidemete vahetus ja muu sellise eest kohe hoolt kanda. Eriti oluline on eelpool mainitud just antiikmööbli puhul, mida tuleks aeg-ajalt värviga värskendada, et keskkonna mõju mööblit võimalikult vähe kahjustaks. Tuleb ette ka kappide deformeerumist, mille puhul tuleks kindlasti nõu ja abi küsida mõnelt professionaalilt, kes aitaks mööbli taas korda seada. Antiikmööbli puhul on eriti oluline, et mööbli eest kannaks hoolt oma ala spetsialist, kes tunneks restaureerimiskunsti. Seda eriti põhjusel, et antiikmööbel oma algset väärtust ei kaotaks, mistõttu tuleks peenema mööbli eest hoolitsemine lubada kindlasti professionaalide kätesse.

Niisiis on väga oluline oma mööbliesemete eest õiget hoolt kanda – selliselt säilivad need kauem kenad ja ei vaja nii pea väljavahetamist.

Jaga
Kommentaarid