Hotell muutub koduks ja kodu — hotelliks
Sel aastal kaasaegne interjöör ja mööbel, mis olid populaarsed möödunud aastatel, ei ole enam prioriteet. Interjöör on just selline, kus on mugav, rahulik ja saab mõtted eemale igapäevaelust ja tööst. Interjöör on abiks keskkonna ning enda tunnete tasakaalustamiseks. Seega, pole vahet, kas tuled hotelli retseptsiooni, tööruumi, magamistuppa või kööki — heledad ja hubased värvid lisavad aktsenti detailidele ja mööblile.

Heledad värvid kiirgavad energiat, rahustab ning tekitavad tunde pikemaks ruumi jääda. Sel aastal ei puudu interjöörist ka rohelus — lilled, sõnajalad ja muud taimed — need muudavad sisekujunduse looduslähedasemaks, samal ajal linna siluetti rikkumata. Tõde, vastavalt Eesti populaarseima e-kaubamaja Kaup24.ee spetsialistidele võib tänavu näha ühesugust interjööri nii hotellis kui kodus. Mõned hotellitoad meenutavad hubast kodukeskkonda ning kodud hotellituba.

Sel aastal on eriti palju saanud tähelepanu nii kontoriruum kui ka kodune tööruum. Tundub, et sisekujundajate eesmärk on luua tööruum, mida saab kerge vaevaga muuta lõõgastavaks oaasiks. Juba praegu on rasked ja massiivsed lauad ja kummutid muutunud üsna haruldaseks, kuid vahetades need kergemate ja heledavärviliste mööbliesemete vastu annab see ruumile rohkem „volüümi“. On ka disainereid, kes eelistavad multifunktsionaalset mööblit, mida saab kiiresti ja lihtsalt muuta ning luua ruumist täiesti teistsugune pilt.

Viimastel aastatel on interjööri ja mööbli disain lähtunud linnade modernismist, nüüd tundub, et külma sisustuse ajastu on lõppenud. Sel aastal keskendutakse hubasusele, positiivsetele emotsioonidele ja tunnetele, mis peaks igas kodus omane olema.

Vähem on alati rohkem
Imm Cologne näitusel Saksamaal valitses nooruslik ja energiast pakatav mööbel. On raske defineerida koduse interjööri stiili, kui see ei mahu traditsioonilisse raami. Uus generatsioon on lihtne — vahest on see ka kõige õigem interjööri puhul. Aardelaekad, kabinetid, lauad, kohvilauad ning muu mööbel valmistatakse võimalikult minimalistliku ja jõulise vormiga.

Näitusel pöörati palju tähelepanu ka väikesele kodu ruumile. Disainerite sõnul on isegi „tasku“ suurusi ruume võimalik mitmel erineval viisil dekoreerida. Muidugi on sellistes pisikestes ruumides oluline kokkupandaval mööblil ning teistel detailidel, mida on interjööri võimalik peita. Väikeses kohas on taolised lahendused väga hea valik.

Saksamaal toimus ka teine näitus ISH 2015, kus domineeris minimalistlik kodusisustus. Professionaalsete disainerite sõnul minimalistlikult sisustatud kodus on võimalik keskenduda detailidele. Lihtsalt paigutatud mööbel ja mitmed erinevad detailid koormavad kodu väljanägemist ning ei lase lõõgastuda, samas kui minimalistlik stiil on juba silmale meeldiv ja rahustav vaadata.

Pehme mööbel — pigem osa interjöörist kui fookuses
Juba pikka aega on pehme mööbel olnud kodu sisustuse keskmes — domineerivad heledad või kontrastset värvi, omapärase kujuga mööbliesemed. Tänavu pöördusid disainerid tagasi loomulikkuse juurde, nii et pehme mööbel sulandub värvipaletilt täielikult ümbritseva interjööriga ning sisustusdetailidega.

Järgmine mööblitrend on dekoratiivsed pronksikarva detailid. Üldiselt võib öelda, et pronks on sel aastal väga populaarne — kummutitel ja kappidel on pronksi värvi käepidemed ning ka laudade jalad on valmistatud pronksivärvi metallist.

Kõike kokku võib öelda, et sel aastal on interjööris trendiks pöörata tagasi loomulikkuse poole. Oma kodus on kõige olulisem mugavus, heledad värvid, looduslikku tooni mööbel ja rohelus. Et järgmisel aastal domineerivad vaid „tuhmid“ looduslikud värvid, on aga ebatõenäoline.

Jaga
Kommentaarid