Õige suurus

Pesumasina mõõtmed on üks olulisemaid kriteeriume, mis peaks masina valikut igati lihtsustama. Paljud inimesed teevad pesumasinat valides ühe olulise vea — esmalt soetatakse mööbel ja alles seejärel hakatakse mõtlema kodumasinatele. Ekspertide sõnul võiks võimalusel toimida just vastupidiselt, seda muidugi juhul, kui olete alles oma kodu loomas. Juhul, kui pesumasin vajab väljavahetamist, tuleb mõõta seadme jaoks vaba pind ning sellest lähtuvalt valida endale uus sobiv masin. Pesumasinat valides tuleb meeles pidada, et seade vajab seinte ümbruses vähemalt paar lisasentimeetrit vaba ruumi, mistõttu ei ole masina kööki paigutamine kõige parem idee.

Masina võimsus

Pesumasina trumli maht on väga individuaalne. Kui elate üksi ,võiks piirduda väiksema võimsusega masinaga. Kui Teil on aga suur pere või tuleb sageli pesta laste riideid, võiks valida suurema võimsusega pesumasin, mis mahutab umbes 12 kg pesu. Selliste masinatega on võimalik pesta nii tekke, patju kui ka voodilinu.

Kuivatus- ja eriprogrammid

Kõige paremini kuivatavad pesu masinad, mille pöörded ulatuvad 1000 kuni 1,6 tuhandeni minutis. Seega, mida suurem kiirus, seda parem kuivatuse tulemus. Kaup24 ekspertide sõnul on tänapäeva pesumasinatel mitmeid erinevaid programme, mistõttu ei pea muretsema ka õrnemat pesu vajavate riiete pärast.

Teine oluline aspekt, mida silmas pidada, on eriprogrammid. On vaja hinnata oma isiklikke vajadusi — kui tihti tuleb pesta õrna pesu, kas on vaja kiirprogramme, mis peseks pesu suisa poole tunni või 15 minutiga. Lisaks peaks hindama, kui tihti oleks vaja pesta villaseid riideid. Kui villaseid esemeid on palju, tuleks kindlasti valida masin, millel on eraldi villaste riiete pesemisprogramm.

Viimaseks tuleks tähelepanu pöörata sellisele üksikasjale nagu pesumasina ukse avamine. Kas eelistatate masinat, mida on võimalik pealt laadida või meeldib Teile pigem masin, mille uks asub allpool? Kui Te pole oma valikus veel päris kindel või soovite veel täiendavat nõu, siis ärge kartke konsulteerida kodumasinate müüjate ja spetsialistidega.

Jaga
Kommentaarid