Telefonide arenemise juures on huvitav fakt see, et telefonid on ajaga muutunud raskemaks, suuremaks ning tihti on nende hind kõrgem kui tavalisel heal tasemel sülearvutil. Millised on klientide sõnul kõige häirivamad mobiiltelefonide puudused, räägivad kohe Eesti suurima e-poe Kaup24.ee spetsialistid.

Kiiresti tühjenev aku

See on ilmselt kõige häirivam mobiiltelefonide miinus. Inimesed, kellel olid telefonid 20 aastat tagasi, meenutavad nostalgiliselt, et piisas üksnes kord nädalas telefoni laadimisest. Teadlastel on palju ideid, kuidas puudust likvideerida. Näiteks on Toshiba juba mõnda aega püüdnud välja töötada akusid, mida on võimalik laadida metanooli abil. Erinevalt tavalisest telefoni sisemuses paiknevast akust paigutataks elektrilaeng hoopis materjali pinnale. Samal põhimõttel töötab staatiline elekter. Seega on tõenäoline, et juba mõne aasta pärast saabub tüütule igapäevasele akulaadimisele lahendus.

Ebamugav klaviatuur

Tuleb tunnistada, et mõned nutitelefonide klaviatuurid on üsna ebamugavad, eriti neile, kellel ei ole kõige saledamad ja sihvakamad sõrmed. Soovist kiiresti sõnumile või kirjale vastata, kujuneb väikese nutitelefoni peal trükkimine tihti tõsiseks väljakutseks. Kuna tehnoloogia areneb niivõrd kiirelt, siis tulevad ilmselt üsna pea turule kõnetuvastusega seadmed. Sel moel loed telefonile oma sõnumi ette ja see sisestab Sinu eest soovitud teksti.

Liiga raske ja suur telefon

Nii nutitelefonide tootjad kui ka kasutajad unistavad kergest ja õhukesest energiasäästlikust telefonist, millel oleks samas hulganisti funktsioone ning mis teeks ära sülearvuti töö. Tänapäeva telefonid on aga endiselt suured ja kobakad, mahtudes vaevalt püksitaskusse. Tootjad püüavad välja töötada kergemaid mudeleid, ent siiani ollakse raskustes sellistele telefonidele sobiva aku arendamisega.

Väga kõrge hind

Suurimad ettevõtted toovad igal aastal turule uusi nutitelefone ja muid põnevaid seadmeid. Igal aastal ootavad kliendid suuri ja põnevaid uuendusi, kuid lisaks üha kõrgemaks muutuvatele nutiseadmete hindadele ei ole turg suutnud meid pikka aega millegi põnevaga üllatada. Kõige suuremaks arenguks võib pidada Apple’i eelmise aasta muudatust, mil telefonidel kaotati kõrvaklapisisend, ent see ei ole just väga muljetavaldav uuendus. Ning seejuures on nii Apple’i kui ka teiste brändide uued telefonid tunduvalt kõrgema hinnaga kui näiteks paljude inimeste igakuine palk. See on tegelikult üheks suurimaks telefonide puuduseks — üha kallinevad nutiseadmete hinnad, ent väheste uute funktsioonide loomine ja pea muutumatu seadmete välimus.

Jaga
Kommentaarid