Uue välisukse valimine võib teinekord üsna keeruliseks osutuda, ent tavaliselt soovitatakse valida endale just puidust või terasest välisuks.

Puidust välisuksed on populaarsed juba iidsetest aegadest. Need on hinnalt soodsad ning omadustelt vastupidavad, mistõttu on puidust välisuksed ka sedavõrd populaarseks valikuks. Tugevast ning vastupidavast puidust uksed kestavad aastaid ning ei vaja ka suuremat hooldust. Puidust uksed valitakse enamasti eramajadele, mis ümbritsetud turvalise aiaga ning varustatud lisanduvalt ka mõne koduvalvesüsteemiga.

Paljude jaoks on ääretult oluline just turvalisuse küsimus, mistõttu valivad väga paljud pered puidust uste asemel hoopis terasest välisuksed. Terasest välisuksed aitavad turvalisust oluliselt suurendada, need on äärmiselt vastupidavad ning kaitsevad sinu kodu ootamatute sissemurdmiste eest. Loomulikult maksavad terasest välisuksed ka veidi enam, ent pere turvalisus on kahtlemata seda väärt.

Siseukse valimisel tuleb lisaks finantsilistele võimalustele arvestada ka kodu paiknemisega. Kui elad vaikses rajoonis kenas eramajas, suurlinnast veidi eemal ning omad seejuures ka usaldusväärset koduvalvesüsteemi, siis ei lähe sul ilmselt hirmus turvalist soomustatud ust tingimata tarvis. Kui elad aga linnas mõnes kortermajas, kus igapäevaselt liigub sinu koduuksest mööda kümneid inimesi, siis on soomustatud ukse valik tõenäoliselt tunduvalt atraktiivsem.

See, kas valida endale terasest või puidust välisuks, on iga pere isiklik otsus ning sõltub suuresti individuaalsetest vajadustest. Kindlasti ei tohiks ukse hind olla määrava tähtusega, kuna välisuksel on eelkõige kaitsev eesmärk, mistõttu tasub endale valida võimalikult usaldusväärne ja kvaliteetne mudel, mis kaitseks sind ja sinu peret soovimatute külaliste, müra ja erinevate ilmastikutegurite eest.

Jaga
Kommentaarid