Kiri Siiri Sisaskilt ei tulnud saatejuht Kirsti Timmerile üllatusena. Siirit tunneb ta juba ammu ning teab, et lauljanna ei jää kunagi ükskõikseks, kui kusagil ülekohut näeb.

“Selliseid naisi nagu Tiiu on Eestis hästi palju, kes kannatavad koduvägivalla all, kes kasvatavad sellistes oludes oma lapsi ja kui lapsed on suured, siis nad koju enam ei tule, õigemini nad ei tule kodu lähedalegi,” kirjeldab Timmer Naistekale.

Tiiu on tema sõnul vaikne ja arglik naisterahvas, kes on terve elu koduvägivalla all kannatanud, kuid ta nutab oma valu välja ja lahutab küll laste nõudmisel oma abielu, kuid elab ikka oma mehega koos edasi. Sest ta lihtsalt ei oska teisiti.

“Tänane saade annab inimestele mõtlemisainet. Selliseid naisi tuleb toetada, aidata ja märgata ning tuleb minna juurde jaküsida, kuidas saab aidata. Muidugi nad algul kohe ei räägi, kuid nad vajavad abi,” rõhutab Timmer, et keegi ei peaks kartma abi pakkuda.

Kodutunde tiim aitas Tiiu majas ära remontida kaks lastetuba. Lisaks toodi tuppa ka soojust — varem oli majas talvel temperatuur vaid +15 kraadi (seda näeb Kodutunde tagasivaate saates).

Kodutunne on  Kanal2`s eetris täna õhtul kell 21.30.