Berliin, Saksamaa

Oled sattunud tõelisesse peomöllu, kui kohalikud sulle meelde tuletavad: „Ära unusta koju minna!“.Berliin tõuseb esile teiste suurlinnade kõrval nagu London, New York ja Tokyo, kuna klubimaastik on vaimustav ja ei sulgu praktiliselt kunagi. Loendamatu hulk linnu väidab, et on avatud 24 tundi, kuid vähesed suudavad Saksamaa pealinnaga ühte sammu astuda, kus erinevad baarid möllavad veel kaugelt pärast koitu. DJ-d, esinejad ja peoloomad saabuvad kokku üle maailma, et anduda mõnusale rütmile ja joogile — see on kindlasti sobiv linn „kadunud nädalalõpuks“.

San Antonio, Ibiza, Hispaania

Pärast 60. aastaid, mil hipid juhatasid elunautijad Ibiza puhastele ja puutumatutele, päikeseküllastele randadele, on see saar saanud tõeliseks hedonismi sümboliks. Tõeline pidu sai alguse 1978. aastal, mil väheetuntud restorani Ku omanikud avasid väikese disko — tänaseks on see disko kasvanud maailma suurimaks superklubiks Privilege, mis mahutab 10 000 inimest. Viimastel aastal on võimud püüdnud seada mitmeid piiranguid, kehtestades lubatud müratasemed ja vähendanud joogipakkumiste hulka — kuid hoolimata veidi allakäinud turistidest, saavad klubitajad eralduda ja leida endiselt pulseeriva Ibiza.

Täna suunduvad teadlikumad hedonistid Ibizale pärast kõrghooaega, et sealset õndsust rahulikult nautida. Proovi hilist jaanuarikuist reisi, mis temperatuur on 15°C ligi ning klubidest puuduvad paketireisidest hullunud turistid.

Las Vegas, USA

Ülisuured kasiinod, temaatilised hotellid, seksikad sõutüdrukud ja kiirpulmad — kõik Las Vegases kisendab liialdamise järele. Ole ettevaatlik, see linn on loodud sinu võrgutamiseks ning seejärel imeb su verest tühjaks. Tundidest saavad päevad neis üüratuis kasiinodes, kust puuduvad kellad ja aknad, et varjata päeva ja öö vaheldumist ning pakutakse lisahapnikku, et mängurid, et värskena tunneksid. Need, kes siiski põgeneda suudavad, leiavad end maailmast täis toretsevaid sõusid ja ekstravagantset klubikultuuri. Enam kui ühel viisil võib sellest reisist saada elamusi ja kogemusi terveks eluks.

Buenos Aires, Argentina

Kirglik Ladina-Ameerika temperament ja sügav armuromaan tangoga teevad Buenos Airesest ühe maailma seksikaima linna. See on paik, kus südameid kantakse varrukas. Tunneta seda hilisõhtul Milongas — ülevoolavalt flirtivate tantsupidudega naabruskonnas või keset püssirohu järele lõhnavat atmosfääri Argentina suurimal jalgpallivõistlusel. Ning kui tantsimine ja sport sinu leeki veel ei sütita, pakub Buenos Aires elegantset moodi, õdusaid vanu baare ja sumisevaid klubiõhtuid.

Kui kardad tango karme reegleid, käi ära Milonga del Conventillos (San Lorenzo 356). See on mõnusa õhustikuga klubi, mis laseb naistel ise vajadusel partnerit juhtida ning algajatel oma jalgu paremini tundma õppida.

Tel Aviv, Iisrael

Kui Jeruusalemm on Iisraeli ajalooline ja klassikaline pealinn, siis Tel Aviv on selle naudinguid otsiv noorem vend ja ühtlasi ka riigi ägedaim linn. Kesk-Ida Miamina tuntud paigas ei näe sa üleslöödud superstaare nagu Sean „P Diddy“ Combs, kuid kõik ülejäänud tunduvad pärit neilt kauneilt liivarandadelt. Tel Avivi elanikud on kultuursed, stiilsed ja näljased parima kunsti, moe, toidu ja klubide järele. Linn tähistas möödunud aastal oma 1000. sünnipäeva loova kunsti mässuga, kuid ära muretse, kui peo maha magasid, peagi on uus tulemas.

Parim aeg Tel Avivi külastada on kevadel, naudi märtsi sooje päevi ja õhtuid, mis vajavad vaid kergeid ülerõivaid. Suved on seal kõrvetavad ja niisked, talved aga näpistavad.

Budapest, Ungari

Kui Euroopa linnad jooksevad tormi, et end nädalalõpu peopaikadena taas avastada ja pakkuda, ei ole kuskil sellist stiili nagu Budapestis. Kui õhtu kesklinnale hämara kuue peale laotab, süttivad Doonau kohal tuhanded vilkuvad tuled, mis juhatavad loendamatu hulga baaride ja restoranide varjatud naudingute juurde. Kõike on ehitud klassikalise kultuuriga, alustades rahvuslikust muusikast kuni tunnustatud rahvusooperini. Lisaks õide puhkev klubimaastik, mille taustal püüab linn luua ettenähtud korda. Ei pruugi kaua minna, kui see ka korda läheb, nii et katsu Budapesti kutsuvat rütmi, kuni see veel püsib.

Havanna, Kuuba

Havannasse suundudes ära unusta oma tantsukingi koju. Linn vastab 50 aastat kestnud poliitilisele isolatsioonile õhtust õhtusse kulgeva tantsuga oma rummist läbi imbunud baarides ja Habana Vieja (Vana Havanna) klubides. Läänelikud R&B ja hip-hop on seal väga populaarsed, kuid kõige ihaldusväärsemad hingetõmbed jooksevad ühes rütmis lagunevate väiketänavate salsa, rumba ja mambo sammude saatel. Laitmatult silutult ja riietatult kepslevad kohalikud puusi hööritades ühelt peolt teise. See on täiesti ajast sõltumatu ohjeldamatu pidutsemine.

Istanbul

Istanbul, Türgi

Kunagi Konstantinoopolina tuntud linn on peadpööritav kooslus erinevatest kultuuridest. Tihti märgitud kui „Euroopa ja Aasia ristee“, pakub Istanbul midagi kõigile sinu meeltele. Naudi rabavat Bütsantsi arhitektuuri nagu Hagia Sophia, poodle suurel turul või seila mööda Bosporust. Hellita end türgi massaažiga ning vali loendamatute restoranide hulgast sobivaim, enne kui sukeldud stiilsete baaridega ülekülvatud ööellu.

Montréal, Kanada

Montréali elanikud armastavad naerda oma sirgejooneliste Toronto sõprade üle. Vaid 500 kilomeetrit lahutab kahte Kanada linna, kuid tegelikkuses need kaks täiesti erinevat maailma. Kui Toronto esindab peamiselt suurt äri ja kõrget palka, siis Montréali prantslased karjuvad täiel rinnal: „Unusta kontor, kus on pidu?“. Vastus peitub pea igal pool kesklinnas. Boulevard Saint-Laurentil on parim ööelu, mõnusa biidiga vürtsitatud klubid ning maailm täis väikseid räpaseid saladusi ja baarikesi. Lisaks leiab tugevat muusikakultuuri koos maailmakuulsate ansamblitega.

Lissabon, Portugal

Tavapäraselt oma suuremate kaaslaste, Madridi ja Barcelona, varju jääv Lissabon esindab renessanssi kui suurepärast ajaveetmisviisi. Vältides ülisuuri kaubanduskeskusi ja mainekaid brände, on Portugali pealinn nagu paik möödunust, õnnistatud väärika arhitektuuriga, kuid sisaldades samas ka päevinäinud piisakesi hooletusse jäetud linnast. Ööelu tukslev süda pesitseb labürindi sarnastel tänavatel, kus pimedus toob elu eristamatute baaride, kohvikute ja restoranide segapudrusse. Kui astud ühest tillukesest pubist teist, katsu oma koduteed ikka meeles pidada.

Allikas: Lonely Planet