Eesti naised armastavad armastusromaane. Raamatukogudes võib oma silmaga näha, kui kapsaks loetud on “Margaret Mitchelli “Tuulest viidud” või Charlotte Brontë “Jane Eyre”. Või teise Brontë õe — Emily — süngevõitu kireromaan “Vihurimäe”. Või Jane Austeni surematud armastusromaanid “Uhkuse ja eelarvamusega” eesotsas.

Kui aga rääkida sellest, millised armastusromaanid on kõige loetumad kogu maailma raamatukogudes, siis võib arvata, et kõige usaldusväärsem on pea 100-aastase ja maailma kõige müüduma ajakirja Reader’s Digesti maailma armastusromaanide TOP 10. Toome selle siingi ära — mitut neist raamatutest oled sina lugenud? (Nende raamatute, mida pole eesti keelde tõlgitud, pealkiri on jäetud ingliskeelseks.)

1. Colleen McCullough “Ogalinnud”

2. Emily Brontë “Vihurimäe”

3. Michael Ondaatje “Inglise patsient”

4. Nicholas Sparks “True Believers”

5. John Fowles “Prantsuse leitnandi tüdruk”

6. Nora Roberts “Chesapeake Blue”

7. Kazuo Ishiguro “Päeva riismed”

8. Lev Tolstoi “Anna Karenina”

9. Diana Gabaldon “Võõramaalane”

10. Luanne Rice “Follow the Stars”

Eesti Päevalehe laupäevalisa LP stardib 2. aprillil raamatusarjaga “Aegumatud armastuslood”. Huvitaval kombel on Reader’s Digesti tabeli kaks esimest raamatut ka LP sarja esikolmikus. “Aegumatud armastusromaanid” on 30 raamatust koosnev romantikakollektsioon, kus on esindatud nii eesti kui välismaa parimad armastusromaanide autorid.

Niikaua kui ootame uute armastusromaanide ilmumist, võiksid aga sina meile rääkida, milline on sinu elus kõige olulisemat rolli mänginud armastusromaan ja miks. Kirjuta kommentaaridesse või naistekas@delfi.ee.