1. Sa jätad külalistel kõhud tühjaks
Niipea kui toit on söödud, koristad sa laua lagedaks ja jätad alles vaid joogid, kui sedagi. Kui sa tahad, et su külalised mõtleksid sellele, kui mõnus on sinu juures olla mitte oma korisevale kõhule ja kaks bussipeatust eemal asuvale MacDonalds’ile, siis õpi selgeks hea võõrustaja number üks rusikareegel: toitu olgu alati pigem liiga palju kui liiga vähe!

2. Su külaliste varbad külmetavad

Su kivipõrandad võivad olla kaunid vaadata, kuid need pole paljale jalale just mõnusaimad seltsilised. Kui sul on külas sukkpükstega naisi, siis kujutle ise, kui glamuurselt nad end paljaste päkkadega su parketil liueldes tunnevad. Varu endale vähemalt mõned lisapaarid susse, mida külalised saaksid endale varba otsa torgata.

3. Sa ei anna oma külalistele puhtaid linu ja rätikuid
Kui sinu juurde tullakse ööbima, olgu igale külalisele puhtad voodilinad ja rätikud! Pole midagi jubedamat võõrustajast, kes ütleb: “Mu vend magas ka möödunud nädalal nende linadega, aga ainult ühe öö” või “Sa võid haarata endale selle üldkasutatava rätiku!” Aitäh, tõepoolest — hoiata siis parem ette, et sa ei viitsi pesu pesta ja las nad võtavad oma linad ise kaasa.

4. Sa ei joo kohvi ja sul pole kohvi
Isegi kui sa oled osa sellest grupist, kes elus püsimiseks kohvi ei vaja, sattub tõenäoliselt su külaliste hulka suurem osa kohvijoojaid. Varu endale vähemalt üks pakk kohvi ja presskann, need ei maksa palju ja külalised peavad ka kauem vastu. Ühtlasi, kui sulle tuuakse külakostiks pakk kohvi, võtta seda kui vihjet, mitte kingitust, mida hiljem emale poetada.

5. Sa lähed kell kaheksa magama

Kui sa oled varajase unega inimene, ära kutsu õhtuti külalisi. Pole midagi nõmedamat võõrustajast, kes joodab külalised mõnusalt svipsi, tõuseb siis püsti, haigutab ja lausub: “Nüüd  iga roju oma koju!”

6. Sa pakud taimetoitlasele liha
Isegi kui kutsutud kahekümnest külalisest on vaid üks taimetoitlane, oled sa kohustatud tegema vähemalt ühe salati, kus poleks liha ja hoolitsema selle eest, et laual oleks piisavalt lihavabu roogasid, et ka taimetoitlased saaksid kõhu täis. Kindlasti on igal taimetoitlasel kogemusi külaskäikudega, kus nad said vaid leiba, hapukurki ja seeni süüa.

7. Sa loodad, et külalised lõbustavad sind
Sa kutsud endale külalised, katad neile laua, annad sussid ka jalga, kuid vestlust üleval hoida sa ei suuda, sest sul pole ühtegi teemat välja pakkuda, ajalehti sa ei loe ja kinos sa ei käi. Te istute ümber laua haudvaikuses, aeg-ajalt ütleb keegi midagi, kuid see vähenegi vestlus on pingutatud ja võlts.

8. Sa peidad külakostid kappi
Kui sõber toob hea veini või koogi, paned sa need kiiresti ära, et hiljem üksi või teiste sõpradega maiustada. Tea, et inimesed mõtlevad külakosti valides ka sellele, mida neile endale külas olles süüa-juua meeldiks. Kui nad toovad midagi head, oleks viisakas seda ka külalistele pakkuda, mitte hiljem salaja nosida.

9. Sa tegeled terve õhtu oma lapsega

Sul on mudilane, kes nõuab su lakkamatut tähelepanu, kuid selle asemel, et talle külaliste ajaks hoidja leida või ta vanaema juurde viia, hüpitad, toidad, kasid ja pissitad sa terve õhtu oma last ega saa külalistega sõnagi vahetatud. Kui su laps hakkab külalistel seljas ja süles ronima, ei keela sa teda — vastupidi, sa solvud, kui keegi ei viitsi temaga tegeleda.

10. Sa jätad televiisori käima
Kui teil pole plaanis just ühiselt mõnda saadet või spordivõistlust vaadata, peaksid sa hoolitsema selle eest, et televiisor oleks välja lülitatud ja pult silma alt ära. Miks? Sest muidu jõllitavad kõik pidevalt televiisori poole. Kõige hullem, kui sa teed seda ise. Naistekas on kuulnud kogemusest, kus naine kutsus endale külalised, kuid kui algasid "Meeleheitel koduperenaised", pani ta teleka käima, keeras volüümi üles ja palus külalistel vaikselt olla...