1. Kontori klatšimoor

Ta tuleb su juurde igal kohvipausil ja alati on tal kellegi kohta mingi mürgine lause või räpane saladus rääkida. Võid kindel olla, et sa pole ainus, kellele ta keelt peksab — järgmise peatuse ajal järgmise kolleegi juures poetab ta ka sinu kohta lause-paar.

2. Eks, kes helistab, et seksida

Tore, et sul on seksisõber varnast võtta, kuid see mees tõmbab su enesehinnangut järjest madalamale ja sa võtad ise endalt võimaluse uueks õnneks. Teie vahel on kõik lõppenud, lase temast lahti ja liigu edasi.

3. Halastussõbranna

Te teate teineteist juba aastaid, kuid ta tegelikult ei meeldi sulle. Sa suhtled temaga süü- ja kohusetundest. See ei mõju hästi ei sulle ega talle. Milleks siis sellist näitemängu jätkata?

4. Mees, kes kardab end siduda

Teie vahel justkui oleks midagi. Juba pikemat aega. Talle meeldib sinu seltskond, mõnikord jõuate ka voodisse, kuid tulevikust ta sinuga ei räägi ja plaane ei tee. Ta ei jäta isegi oma hambaharja sinu juurde. Kurb tõsiasi on see, et ta kasutab sind ära, sest sa oled tema jaoks mugav lahendus. Kui sina aga otsid ja ihaldada midagi enamat, jäta temaga nüüd hüvasti — sellest ei tule midagi välja.

5. “Abistaja”

Sõbranna või sugulane, kes teab alati, kuidas sa TEGELIKULT elama peaksid ja üritab su “probleeme” lahendada. Ta võtab sinult igasuguse iseseisvuse ja viib ka eneseusu, sest tema teab paremini. Ütle talle viisakalt, et sa ei vaja rohkem tema abi ja blokeeri ta kõned, sa ei vaja sellist kontrollorganit!

6. Bravuuritar

Ta unustab su kõnedele ja sõnumitele vastata, ta ei suuda meeles pidada su sünnipäeva ja kui sa teda kuhugi kutsud, ta tavaliselt ei vasta üldse või siis saadab teate siis, kui on juba liiga hilja. Ja loomulikult saabub ta ka üritusele tund aega hiljem, sest tal oli tegemist või magas sisse. Miks ta seda teeb? Sest ta absoluutselt ei austa sind, teda ei huvita sinu aeg ja sinu tunded ja tal on jumala ükskõik, mida sa mõtled või arvad. Lõpeta bravuuritariga suhted ja leia enda kõrvale keegi, kes oskab sind hinnata!

7. Vana sõber

Lasteaiakaaslane, klassivend või -õde, kursakaaslane, vana kolleeg… Tore on teda näha, tore on temaga koos olla, kuid ainus, millest teil rääkida on, on minevik ja kool või eelmine töökoht. Kui see teema ammendub, on jutul lõpp ka, kumbki teist ei oska enam teemat edasi arendada. Astu nüüd samm olevikku ja vaata tulevikku ning jäta oma minevikuga (ja temaga) hüvasti.

8. Kavalpea

Ta üritab sind pidevalt mingitesse hämaratesse plaanidesse segada. Sa pead jälitama tema endist või praegust boyfriendi, aitama tal palgatõusu välja meelitada, pabereid täita, et kelleltki midagi välja petta jne. Ühesõnaga — ta kasutab sind ära. Miks sa lased tal seda teha? Mida sina sellest saad?

9. Halb eeskuju

Ta toob sinus välja kõige halvemad küljed. Ta meelitab sind rämpstoitu sööma, kuigi oled dieedil, joodab su silmini täis, nii et sa järgmisel päeval paned pilti kokku ja kahetsed kõike, mis sulle meelde tuleb. Ta annab halba nõu ja soovitab halbu filme, raamatuid ja muusikat. Kas sa tõesti tahad oma väärtuslikku aega koos temaga ja selliseid asju tehes veeta, mida sul on pärast piinlik meenutada?

10. Segadus

Temaga kohtumisele minnes võta kaasa ohtralt sularaha, plaastrid, peavalurohi, ohtralt kannatust ja tugevat närvi, sest võid kindel olla, et pead teda kantseldama ja tema lollusi klaarima. Sa oled talle nagu haldjast ristiema või halastajaõde, kelle peale saab alati loota ja kes maksab kõik tasumata arved, kuulab ja lohutab, kui ta on järjekordselt kellestki lahku läinud ja jalutab ta koera, kui ta ise ei viitsi.

11. Facebooki “sõbrad”

Kui suurem osa su ajast möödub Facebookis, on aeg üht-teist muuta. Pane see arvuti nüüd lõpuks kinni ja helista oma päris sõpradele, keda sa pole ammu näinud. Minge õue, sööge jäätist ja nautige üksteise seltskonda, selle asemel et Facebookis üksteise pilte “laikida” ja “šeerida”.

12. Pankrot

Tal ei ole kunagi raha. Mitte kunagi. Mitte millekski. Sa laenad talle, kuid ta ei maksa iial tagasi. Mis kõige hullem — ta isegi ei mäleta, et ta sulle võlgu on, sest tema jaoks on normaalne, et teised tema lõbustusi kinni maksavad. On sul nii palju raha üle, et sellist muidusööjat ülal pidada?

13. Nunnu kolleeg

Sina oled abielus, tema on suhtes, kuid kui te tööl kohvimasina juures kokku saate, käitute nagu vallalised teismelised — eputate, itsitate, flirdite nii, et ülemuski hoiab kahe käega pead kinni. Kuigi sa vannud endale, et sellega asi piirdub ja sa ei lähe üle piiri, on parem see asi nüüd ja kohe lõpetada, sest katastroof on juba käega katsuda.

14. Snoob

Ta kommenteerib ja kritiseerib kõiki su oste kingadest mööblini, pidades neid odavateks ja koledateks. Tema poleks iialgi midagi taolist valinud, kuidas selliseid asju üldse tehakse, kellele selline asi küll meeldida saab jne. Kõik, mida sa teed, on tema jaoks nõme ja mõttetu.

15. Kriitik

Kriitik ja snoob võivad moodustada ühise vingatsite klubi, sest seda oskavad nad kõige paremini. Kui snoob pöörab põhitähelepanu su rahakulule, siis kriitik ei suuda kommenteerimata jätta su otsuseid ja valikuid karjääri või suhete vallas. Ta seab kahtluse alla kõik su otsused ja kui temalt nõu küsid või asju arutad, surub oma tahtmist peale. Temaga koos olles on sul tunne, et oled kõige väiksem, tühisem ja rumalam inimene kogu maailmas.

16. Võistleja

Mida iganes sa teed, tema teeb paremini. Sa ostad korteri? Tema ostab maja. Sa saad ühe lapse, tema saab kaksikud. Sa saad palgatõusu, tema saab kolmekordse palgatõusu. Sa kutsud oma sünnipäevale 15 inimest, tema kutsub 50. Ta on sinust parem lapsevanem, ta käib lahedamatel reisidel ja veedab oma nädalavahetusi spaades, restoranides ja Londonis šoppamas. Temaga koos tunned end alaväärsena ja mõttetuna, sest sa ei võida kunagi.

17. Naeratus näol ja nuga põues

Sinuga on ta sõbralik ja armas, kuid niipea, kui sa selja pöörad, on tal nuga valmis ja pussitab sind. Ta tahab midagi, mis sul on (su mees, töö, sõbrad) ja on valmis minema üle su laiba, et seda saada. Kuid ole valvas — sinuga on ta kõige armsam inimene, kes maailma sündinud.

Allikas: iVillage