Pille lugu on tormiline ja kurva lõpuga. Noor näitsik tutvus kena tõmmu mehega, nad armusid ja kõik tundus justkui unenäos. “See oli kena, meil oli ilus armastus,” meenutab neiu. Ei läinud palju aega mööda, kui juhtus see, mida kumbki kahest armunust tol hetkel ei soovinud. “Mõne kuu pärast olin ma rase. Mehele sellest rääkides keeldus ta last omaks võtmast. Ütles, et ta ei taha mind enam,” rebib Pille valusaid hingehaavu lahti. Olgugi, et tüdrukul ei olnud hinge taga sentigi ning koolitee lõpetatud, otsustas ta lapse alles jätta: “Ma ei suutnud aborti teha. Jah, ma olen noor ja lapse kasvatamine on raske, kuid ma ei kahetse oma otsust.”

Pagulasviha tekitab hirmu

Ühiskonnas keerlev pagulas- ja võõraviha on Pilles tõsise hirmu tekitanud. “Ma olen kindel, et mu lapsel on tulevikus raske. Eesti inimesed on viha täis,” muretseb ta.

Pille oli seda kõike valmis jagama ühel kindlal põhjusel. Ta tahaks, et tema lugu jõuaks noorte neidudeni ja paneks neid oma tuleviku peale rohkem mõtlema: "Ma südamest loodan, et nii mõnigi noor suudab sellest kõigest hoiduda. Vaadake, kellesse te armute. Võtke minu loost õppust."