TERVIS

Beebide rahustamine

Kui täiskasvanud inimene on närviline, siis soovitatakse tal suhkruvett juua. Tegelikult toimib see hästi ka beebide peale. Näiteks aitab väike kogus suhkruvett arsti juures tehtava süsti palju meeldivamaks kogemuseks muuta, kui see esialgu tundub.

Haavade paranemine

Uuringud on näidanud, et suhkru puistamine lamatistele enne nende puhastamist ja riietamist aitab hävitada baktereid, mis paranemist pidurdavad. Bakterid vajavad niiskust, suhkur tõmbab niiskuse endasse.

Põlenud keele ravimine

Põletasid oma keele kuuma joogiga ära? Pole hullu, pista see suhkrutoosi sisse või aseta keelele suhkrutükk, see leevendab valu.

Putukahammustused

Kui midagi muud ei ole käepärast, siis aitab putukahammustusi leevendada ka suhkruvesi. Lase sel umbes 20 minutit mõjuda enne, kui maha pesema hakkad. Toimib imeväel!

Ravi luksumist

Kui see nipp ei tööta: LÕPUKS OMETI: Kuidas luksumisest lahti saada — nipp, mis töötab sada protsenti!, siis proovi suhkruga. Teraline konsistents ärritab söögitoru, mis omakorda närvidele justkui taaskäivituse teeb. Nii unustad ka selle, et enne üldse luksusid.

ILU

Kehakoorija

Suhkur on suurepärane kehakoorija, mis vastupidiselt kohvipurule ka torusid ei ummista. Sega kokku näiteks kookosõli ja suhkur, tekkima peaks pastalaadne konsistents ja suundu vannituppa. Hõõru nahka ja loputa maha.

Huulekoorija

Täpselt sama ülalpool mainitud retsept toimib edukalt ka huulekoorijana. Selleks, et punane värv su magusal musil särada saaks, peaksid oma huuli ka enne huulepulga pealekandmist koorima ja niisutama. Proovi kindlasti!

Et huulepulk püsiks kauem

Selleks, et värvi eluiga pikendada, puista huultele pärast nende värvimist natukene suhkrut. Seejärel oota minuti jagu ning laku oma huuled õrnalt keelega puhtaks. Suhkur tõmbab huulevärvist niiskuse välja ja seeläbi püsib see kauem.

KODU JA AED

Puhasta käsi

Rohisid ja nüüd on näpud lootusetult mullased? Lisa seebile suhkrut, see aitab kogu sodi maha “lihvida”.

Peleta putukaid

Kui su lilledel ja taimedel on juured kahtlaselt näritud, siis võivad nad olla langenud mõne kahjuri ohvriks. Et nendest lihtsate vahenditega jagu saada, siis puista taimede ümber pisut suhkrut. Nii ei ole sealolev keskkond neile enam sobilik.

Hoia lõikelilli kaua värskena

Lisades lõikelillede veele ühe liitri kohta kolm teelusikatäit suhkrut ja kaks teelusikatäit veiniäädikat, aitad neil kauem värskena püsida. Suhkur toidab ja veiniäädikas tapab baktereid. Vaheta vett üle ühe päeva.

Meelita herilased lõksu

Kui suvisel lõunal ei anna herilased sulle ega teistele rahu, siis valmista kuskile lähedusse tassi sisse segu suhkrust ja veest. Esimest võta kaks osa ja teist üks osa, lase segul keema tõusta ja vala tekkinud siirup tassi sisse. Tüütud tegelased seavad oma suuna sinna.

Tee ise kodune kärbsepaber

Sega kokku võrdsed osad suhkrut, mett ja vett ning lase sel potis keema tõusta. Oota, kuni segu pakseneb, seejärel jahuta see maha ja kasta selle sisse paberkotiribasid.

Pagenda kodust prussakad ja putukad

Sega kokku võrdsed osad suhkrut ja küpsetuspulbrit ning riputa seda segu kõikjale, kus kahtlustad neid pahalasi tegutsemas. Suhkur tõmbab nad ligi, küpsetuspulber aga tapab.

Toida liblikaid

Kui tahad aeda rohkem liblikaid ligi tõmmata, siis keeda suhkrust siirup, mille hulka ka natuke sojakastet paned. Lase sel maha jahtuda ning seejärel võõpa seda puudele, kividele ja kändudele. Nii hakkavad liblikad sinna ligi lendama.

Süütevedeliku asendus

Kui süütevedelik on otsa saanud, siis võta appi suhkur. Raputa natuke tuhksuhkrut sütele ja seejärel süüta. Toimib ehk isegi paremini kui tohtult keemiat täis vedelik.

Võitle rohuplekkidega

Sega kokku suhkur ja soe vesi nii, et tekiks paks pasta. Kanna see otse rohuplekile ja lase sel paar tundi mõjuda. Seejärel pese tavapäraselt.

KÖÖK

Puhasta oma kohviveski

Et puhastada ja lõhnast vabaneda, pane veskisse neljandik klaasitäit suhkrut ja lase sel paar minutit käia. See aitab vabaneda sinna kogunenud õlist ja kõigest muust.

Hoia küpsetatud asjad värskena

Kui lisad õhukindlale karbile paar suhkrutükki, siis imevad need kogu üleliigse niiskuse endasse ja nii säilivad saiad, koogid ja leib kauem värskena.

Väldi kõiksugu “köögilõhnu”

Et vabaneda ebameeldivast lõhnast köögist, kuumuta pannil veidi suhkrut. Lase sel nii kaua kuumeneda, kuni ta veel magusalt lõhnab.

Pikenda juustu iga

Et su lemmikjuust kauem värskena püsiks, pane ta sarnaselt küpsetistele õhukindlasse karpi, kuhu aseta ka suhkrutükk.

Paremad marjad

Mitte miski ei ületa värskeid marju, kas pole? Proovi neile teha üks kiire marinaad — raputa neile lusikatäis suhkrut ja pigista peale ka sidrunimahla. Lase pool tundi maitsestuda. Naudi!

Tee ise vanillisuhkrut

Selle asemel, et vanillisuhkrut poest osta, tee seda ise! Lõika lihtsalt vanillikaun pooleks ja pista see suhkrutoosi. Nädala pärast ongi suhkur uue maitse omandanud!

Karamell

Ja kui kõik muu tehtud, siis tuleta meelde lapsepõlv. Kuumuta lusikatäit suhkrut küünlaleegi kohal seni, kuni see karamelliks muutub. Head maiustamist!

Allikas: OneGoodThing