Kuigi traditsiooniline ürdiravi on Taid külastavate turistide hulgas ammu populaarne, on see luksus nüüd saadaval ka inimese parimale sõbrale ainult koertele mõeldud ravilas.

“Ürdid aitavad koeral lõõgastuda — isegi väga metsikud koerad suudavad siin lõõgastuda,” ütles koerte koolitaja Jare Jansrisuriyawong, kelle idee koertekuurort oli. “Ma kasvatasin koeri kaheksa aastat, enne kui panin tähele, et ka nemad kannatavad stressi all.”

Ta lisas, et ürdiravi aitab saada jagu ka atriidist ning naha- ja südameprobleemidest.

Koerad nimedega Dior ja Shogun naudivad aakri suuruses rohelises oaasis ravi Taist, Indiast ja Hiinast pärit ürtidega. Pärast paari mõõdukat ringi ravila basseinis võib klient võtta koha sisse massaažilaual või kümmelda puidust Bali vannis, nautides värske kookose ja aroomiõlide segust vett.

Lisamaks teenusele rahvusvahelist hõngu, räägivad terapeudid loomadega mahedas inglise keeles.

“See protseduur lõõgastab koeri niivõrd, et nad jäävad sageli magama,” kommenteeris Jare ja lisas, et kompresside tegemisel kasutatav sidrunhein hoiab naha tippvormis.

Järgmisena töödeldakse klientide selga külmade jõekividega — tegemist on Hiina ravivõttega, mida kasutatakse südame- ja nahaprobleemide raviks ja pingete leevendamiseks.

Kuuma liiva ravi — otse nahale paigutatavate kompresside kasutamine — leevendab väidetavalt valu vanematel vaevaliselt liikuvatel koertel.

Teraapia avaldab koertele ilmselgelt rahustavat mõju, kuna loomad kas tukuvad massaažilaudadel või lebavad niisama rahulikult — ei mingit haukumist ega urisemist.

Hinnad algavad 650 bahtist (220 krooni) ühe protseduuri eest kuni 2200 bahtini (690 krooni) kogu paketi eest, mis kujutab endast neljatunnilist protseduuri ning kolmetunnilist karvade töötlemist.

Ravila kliendid ei ole sugugi mitte ainult puudlid ja sülekoerad, vaid ka buldogid ning suured Euroopa mägikoerad.

Tai linnade ja külade tänavatel uitavad hooldamata hulkuvad koerad seavad kahtluse alla tailaste koeraarmastuse. Samas kuulub riigi kuningale Bhumibol Adulyadejle kunagine hulkuv koer, kes päästeti tänavalt kutsikana ja kas pääses elama paleessee, kus ta võitis monarhi südame.

Rikastele koeraomanikele on Tail pakkuda spetsiaalseid koertehotelle ja kosmeetikasalonge. Jare ütleb, et tema salong on ainus, mis pakub ürdiravi.