Ainuke mure on see, et unutasime auhinnamängu juures mainimata, et palun lisage oma meiliaadress ka kommentaari juurde, et saaksime võidu korral ühendust võtta. Nii et kui leiad ühe alljärgneva kommentaari olevat enda kirjutatud, siis anna meile palun sellest teada naistekas@delfi.ee ja siis juba lepime kokku, kuidas auhinna kätte saad.

Aave Punnar:

Salajast ei ole midagi. Üksiku pensionärina on võimalus rahvarohketest kohtadest eemale hoida ja bussiga ka ei sõida. Poest tulles pesen korralikult käed. Kevade, suve ja sügise kondasin ringi — varusin kõikvõimalikke ravimtaimi, metsa- ja aedmarju, puuvilju ja juurikaid, mida talveperioodil naudin. Küüslauk on ka oma ja kange (mitte nagu Hiina jama). Käin palju jalutamas — praegusel ajal keppidega ja jäänaastud saabaste all — muidu võib luud murda. Hoian jalad soojad ja kuivad, ei topi end liiga paksult riidesse, vaid parajalt — kihiti. Tubasid tuulutan ja mõtlen positiivselt. Vitamiinidest võtan D -vitamiini. Kord nagu hakkas kurk valusaks jääma — siis sõin jäätist — mulle mõjub hästi juba lapseeast.

Gerda Saar:

Hommik algab alati tervislikult: kooritud sidruni viilud, ingveri tükid, mesi kuuma veega. See tervislik talve-turgutus võiks olla traditsiooniline jook, mida tarbida vastavalt vajadusele. Kui vajate igapäevaselt, siis nii just joogegi. Kui see ka jahtub, siis need koostisained seal sees mõnusalt veel tõmbavad ja januks mõnus ning hää! Tihti teen ise ka idamaiseid suppe ikka ingveri ja muu heaga, mis panevad põsed õhetama ja soodustavad seedimist. Ikka ennetage haiguslugusid ning sööge küüslaugu viiludega võileiba, jooge mõnusaid ingveri-sidruni-mee jooke ja olge rõõmsad. Positiivsed inimesed ei pidanud haiged olemagi.

Getter St:

Organismi üldtugevdamist silmas pidades olen astelpaju-usku. Astelpaju on üks kasulikumaid marju Eestis.

Võtan igal hommikul sügavkülmast supilusikatäie marju. Ah kui hapu! Suhkrut või mett võib ju väheke peale panna — ja astelpajuga on korras nii hääl kui ka kõht. Astelpajumarju võib säilitada nii neist moosi tehes kui ka sügavkülmutades. Viimasel juhul säilivad vitamiinid paremini ja neid on astelpajus palju. Näiteks C-vitamiin, P-vitamiin, B1(tiamiin), B2(riboflaviin), B9(fooliumhape), provitamiin A(karotiin), E-vitamiin, K-grupi vitamiinid ning mitmed küllastumata rasvhapped. Kas teadsite, et ühes väikeses astelpajumarjas on sama palju C-vitamiini kui terves apelsinis? Nimelt kuuluvad astelpajumarjad esimese viie toiduaine hulka nii karoteeni- kui ka askorbiinhappe- (C-vitamiini) ja E-vitamiini sisalduse poolest. Kuid lisaks vitamiinidele leidub astelpajus ka 15 mikroelementi, sealhulgas raud, magneesium, mangaan, boor, väävel, alumiinium, räni ja titaan.

Tarbides regulaarselt vähestes kogustes astelpajumarju, on võimalik tugevdada immuunsüsteemi ning vältida erinevaid haigusi talvisel hooajal.

Võitjad, võtke meiega palun ühendust ja anname teada, kuidas auhinnad kätte saate!

Edaspidi avaldame veel häid lugejate tervisenippe!